Ugrás a fő tartalomra

Matritel Labs - Van programod a jövőre


Matritel Labs
-
Van programod a jövőre


Egy világról, amelyben óriási értéke van a programozóknak.

Tartalom:
2017-re kiderül, hogy Magyarország szorult helyzetben van. Egyre kevesebb az az ember, aki ért a programozáshoz, aki érti a Java nyelvet, aki képes kiigazodni a fejlesztés világában. De mintha a programozókat a föld nyelte volna el. A magyar cégek kétségbeesetten kutatnak, hogy akár a föld alól is előkerítsék azokat a megmentőiket, akik végre képesek hozzáértőn, szakmailag megfelelő színvonalon kielégíteni fejlesztési igényeiket. A munkaerőhiány egyre nagyobb, a piac egyre nagyobb pénzeket ígér, a helyzet tragikomikus: túl sok a fóka, kevés az eszkimó.

Ebben a látszólag kétségbeejtő világban tűnik fel önkéntesek kicsiny csoportja, azzal a nem titkolt tervvel, hogy ők bizony felkutatják, és mintegy fél éven belül kiképzik a jövő megbízható szakembereit: a programozókat. A kiképzéshez veterán zsoldosokat verbuválnak, akik már több bevetésen bizonyították rátermettségüket, akik anyanyelvként beszélik a Javát, és nem félnek megosztanni a tudásukat, hogy végre megoldódjon a programozóhiány. És ez nem egy apokaliptikus vízió. Ez maga a valóság 2017-ben. :)
Mindennapi munkánk során folyamatosan szembesülünk vele, hogy az IT-szektor nem volt képes igazodni a világ változásához hazánkban. Egyre több cég igényli, hogy egy megfelelően képzett programozó segítse a mindennapjait, viszont az iskolák, képzések nem tudják tartani a piac igényeivel a tempót. Cégünk, a Matritel, 10 éve van jelen a hazai és nemzetközi piac IT recruitment területén, belülről ismerjük az igényeket, és látjuk, merre tart a világ, és milyen szaktudást igényelnek a mai, modern vállalatok.

A piaci igényeket és az ügyféligényeket látva alakítottunk ki egy képzést, amelynek elvégzésével programozó lehet cirka fél év alatt az aki sikeresen teljesíti a felvételi követelményeket. Az oktatási programot rugalmasan állítottuk össze, hogy az állandóan fejlődő környezetben azonnal reagálni tudjunk a változásokra, hamar ráébredtünk, hogy senkinek nem lehet kifizetődő egy fix tantervű képzés. A versenyképességhez tartani kell a tempót. A megbízható jövő érdekében pedig a program végén állásajánlatokat is adunk mindenkinek, aki nálunk végzett.
Az oktatáshoz rendkívül változatos területen harcedzett, szakmailag megbecsült és felkészült mentorokat verbuváltunk, akik évtizedes tapasztalatokkal bírnak az IT területén: dolgoztak már banki szektorban, távközlésben, foglalkoztak vonatok irányítási rendszerével stb.

A képzésünk november elején indul, a jelentkezést ezen a linket lehet a legegyszerűbben megejteni: http://matritellabs.com/jelentkezes/ Érdemes minél előbb megtenni, mert a jelentkezési időszak hamarosan lezárul.

Megjegyzések