Ugrás a fő tartalomra

Szemezzünk! (Játék)

Mit tennél, ha tudnád, hogy egy napon elveszíted a nevedet, a családodat, a barátaidat, a jogaidat és jó pénzért egy vak Idős tudós mellé adnak oculusnak, hogy helyette láss és a nap harminckét órájából huszonhatban neki bámulj mikroszkópba?
Itt, Avalonon így megy. Akkor is, ha emiatt őrült szektások megpróbálnak felrobbantani, megutál a legjobb barátod, elszaporodnak a vágások a csuklódon… mert itt ez a rend.
A nevem Truth Dunn volt. Most már nem vagyok ember. Nem vagyok személy. Csak oculus.
*
Mit tennél, ha tudnád, hogy a legjobb barátod, egy lány, akit mindennél jobban szeretsz, rabszolga lesz? Végig tudnád nézni, ahogy tönkremegy? Hogy lassan megfojtja a rendszer? Mit éreznél, látva a híradóban egy robbantás helyszínén, mint szerencsés túlélőt?
Az én válaszom egyszerű. Én megpróbálnám kiszabadítani. Akkor is, ha nem akarja. Akkor is, ha nyakig véres leszek közben. Akármit is kelljen tennem.
A nevem Aoi Kane. És én nem fogadom el, hogy itt ez a rend.
*
Mit tennél, ha tudnád, hogy az Ellenséged, az, akinek a levadászására mindent feltettél, ott van az orrod előtt? Hogy még csak nem is tudja, hogy a világon vagy? Hogy elképzelni is képtelen, hogy mérgezett nyílvesszőként rohansz felé?
Én nem várok. Lecsapok rá, és eltaposom, ahogy érdemli. Bele sem gondolok, hogy mit ránt magával a semmibe.
A nevem nem számít. De mától én vagyok itt a rend.


A tavasszal jelenik meg A. M. Aranth következő science-fiction regénye, az Oculus. (Nagy örömömre, nekem már volt szerencsém elolvasni. Spoiler: remek lett!) A könyvnek jelen pillanatban is gőzerővel folyik a szerkesztése kívül és belül egyaránt. Mivel a mű sokak szívügye, ezért természetesen azt szeretnék, hogy már a borítója is a legnagyobb tetszést arassa – így szavazásra bocsátják a kétféle tipográfia ügyét.

Ragadd hát meg az alkalmat és dönts bölcsen, bátran! Légy ízlésformáló őserő! Ne tartsd magadban! Nyilatkozz! Neked melyik tetszik jobban, a világos vagy a zöld betűs változat?

Szavazni az alábbi linken tudsz, ahol fáradozásod jutalmául nyerhetsz egy dedikált példányt az április végén megjelenő Oculusból, vagy egy meglepetés nyereményt a szerzőtől! :). (Sorsolás hétfő délben!)

A külalak tervezése folyamán valami olyat kíséreltek meg, amit nálunk még nem sokan: úgy alkotni rendkívül mutatós, igényes borítót, hogy bevállaltak érte minden plusz munkát, ami ezzel jár. Azt mindenképpen el szerették volna érni, hogy magyar modell szerepeljen rajta, ne pedig valami interneten beszerzett stock fényképből kelljen dolgozniuk. Meg se álltak hát Győrig, ahol az igen tehetséges, ifjú cosplayert, Vitéz Lucát kérték fel, hogy öltse magára Truth Dunnt, és szerepeljen a címlapon, aki ezt el is vállalta. A Szabó Botond által lőtt és előkészített képeket végül Tóth Zoltán formázta gyönyörű borítóvá.

Nem tudod, hogy mi is az oculus valójában, és hogy mi is Avalon? Itt egy rövid - spoilermentes - kedvcsináló háttéranyag a regény világához:

Az Oculus Avalon utópisztikus világába kalauzolja el az olvasót: a szinte teljesen erőszakmentes, fejlett technológiájú civilizáció békében él. Avalonon tökéletesen megfér egymás mellett a kereszténység és a buddhizmus; a japán és az ír kultúra keveréke határozza meg a világot.
Azonban Avalon beteg. 
Negyven és ötven éves koruk között az emberek látása rohamosan romlani kezd, amíg teljesen meg nem vakulnak egy élősködő amőba miatt, amire nincs gyógyszer, nem lehet megelőzni és nem lehet meggyógyítani. És mivel az amőba szinte semmit nem hagy a látáshoz kötődő érzékszervekből, még gépekkel sem sikerült pótolni a szemet.
Ezért az Idősek, a már megvakult tudósok és gazdagok oculust vásárolnak maguknak – olyan fiatalokat, akiket szüleik már kicsi korukban eladnak, hogy majd egykor egy tehetős ember szemévé váljanak, neki lássanak. Az oculus ezzel együtt megszűnik ember lenni, nem tekintik önálló személyiségnek – kevesebb lesz, mint egy rabszolga.

És vannak, akiknek ez nem tetszik.

Megjegyzések