Ugrás a fő tartalomra

A Könyvhéten jártunk

Idén is megrendezésre került a Könyvhét, amire szombaton mi is kijutottunk szerencsére, ahonnan rengeteg szép új könyvvel és élménnyel tértünk haza. Elkövettük ugyan azt a stratégiai hibát, hogy kisgyerekkel látogattunk ki, akit a könyvek még finoman szólva sem kötöttek le egy pillanatig sem, szóval emiatt - és a forróság miatt - nem tudtuk annyira felhőtlenül érezni magunkat, de azért mindent megpróbáltunk. Sikerült is találkozni néhány kiadó kedves (és/vagy igen fáradt) munkatársával, akikkel már évek óta tartjuk a kapcsolatot, de a személyes találkozók azért elég ritkák köztünk. Annak, hogy most ilyen téren is sikerült kicsit faragni a lemaradásból, még az új könyveknél is jobban örültem, igaz olyan pörgés volt minden stand környékén, hogy van akivel csak lepacsiztam és már mentünk is tovább, mert ő nem ért rá éppen dumcsizni én meg várakozni nem tudtam a folyton fagyit/lufit követelő apróság miatt. :D Nem olyan beláthatatlan nagy a Vörösmarty tér, mégsem sikerült teljesen bejárni. A középső sorra (Európa és társai) például nem is jutottam be, annyi érdeklődő/vásárló volt náluk folyton, ahogy sajnos az Ad Astra(!!!), Főnix, Ciceró, Móra - gyerekkönyveket is kerestünk ugyanis - standjához sem, sőt, ezeket még messziről sem láttam... :)

Az ekultura.hu-s stábbal azért sikerült vagy két percet beszélni a tűző napon, ami jó érzés volt, és külön öröm számomra, hogy végre tudtam szerezni Moskát Anitától (akit még a többre érdemes Fantazmo.hu-s időkből van szerencsém ismerni) egy igen mesés dedikációt és egy rajzot a Horgonyhely című könyvére. Sajnos Markovics Botond dedikálásának kezdetét már nem volt erőnk megvárni (szerencsére még előtte egy fél mondatot már sikerült beszélnünk, ahogy Kleinheincz Csillával és az Agavés Velkei Zoltánnal is), úgyhogy arról megint lemaradtam, mint ez lassan szokásom, de hazafelé még pont belefutottunk Urbánszki Laci bácsiba, akivel még sosem találkoztunk személyesen. Nála szinte szóhoz sem jutottunk, a nagy ölelések közepette. Látszott rajta, hogy igazi házigazda. Egy hatalmas körmondatban bemutatott a Gold Book Kiadó vezetőjének, lekezeltetett Bán Mórral meg még valakivel, akit szégyen szemre nem ismertem fel. Aztán "sajnos" neki is elkezdődtek dedikálási feladatai, szóval leléptünk.

(A részvételünk az ilyenkor szokásos esti bulin, a Könyvek Éjszakáján sajnos fel sem merült. Talán majd öt év múlva...) :)


Bár nem jutottunk el minden kiadó standjához, de azért sikerült megint megszaladni "kicsit" a vásárlással, és rengeteg könyvvel a hátizsákomban érkeztünk haza. Én főleg fantasyt zsákmányoltam (sci-f/horror/minden más kárára) - jönnek majd a posztok is sorban, ofc! -, míg az asszony legnagyobb zsákmánya a Kossuth Kiadó igencsak jóárasított két öt-ötkilós enciklopédia-téglája lett (persze, hogy már a vásár legelején megvettük és órákon keresztül cipelhettem...) az ELTE Kiadó két távol-keleti témájú könyve mellett, de azok legalább nem voltak annyira nehezek, és persze a gyerkőcnek is zsákmányoltunk mesekönyveket, színezőket, meg fejlesztő-könyveket. Összességében tehát igen sikeres volt a szombat délután, bár hihetetlenül fárasztó. Respekt azoknak, akik a Könyvhét elejétől a végéig ott aszalódnak kint a téren! :)

Köszi Macó a sört! ;-D

Megjegyzések

  1. Tudatos volt címmel fejjel lefelé fényképezni a könyveket? ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hehe ez eszembe sem jutott. Azert lettek így fényképezve, mert könyvet nem szoktam borítóval lefelé lerakni sehova... ;)

      Törlés

Megjegyzés küldése