Ugrás a fő tartalomra

Brandon Hackett - Az időutazás tegnapja

Markovics Botond (1975-)
Még decemberben keresett meg Markovics Botond (Brandon Hackett) azzal a megtisztelő kérdéssel, hogy lenne-e kedvem elolvasni új regényének, Az időutazás tegnapjának szerkesztés előtt álló utolsó kéziratverzióját. Mivel a két részes sorozat első része – Az időutazás napja – igencsak tetszett, ezért természetesen csak egy választ adhattam erre a felkérésre.

Már most előre szólok, hogy április-májusban, helyesebben a regény megjelenésének környékén nem lesz új, „hagyományos” értékelő poszt a könyvhöz, azt most más olvasóknak kell megírniuk, helyette viszont készítek egy interjút a szerzővel. Ezt már most lefixáltam vele. Szívesen megkérdezek tőle BÁRMIT – remélem, Botond válaszol is majd a legtöbbre –, amit Ti tudni szeretnétek Tőle. A feladat csak annyi, hogy a kérdéseiteket egy ehhez a poszthoz írt kommentben, vagy egy nekem célzott emailben (profunduslibrum@gmail.com), esetleg a Közösségi Ház fórum Interjús topikjában juttassátok el hozzám. Úgy gondolom, minél többen kérdezünk, annál szélesebb olvasóréteg számára lehetnek izgalmasak majd a válaszok illetve a Titeket valóban a legjobban érdeklő kérdések lesznek nagy eséllyel megkérdezve az utóbbi évek – azt hiszem mondhatjuk – legsikeresebb hazai sci-fi szerzőjétől.


Addig is néhány érdekesség a könyvről:

– A második rész az első rész vége után tizennégy évvel kezdődik.
– A könyv megtartotta az első rész érdemeit, tehát sodró lendületű, fantasztikusan fordulatos sci-fi kalandregény, ami nem ül le egy pillanatra sem. Akinek az tetszett, ebben sem fog csalódni. (Erre PL garanciát vállalok!!!)
– Az időutazás a központi mag, de a történet nem a(z általam) várt irányba folyt tovább. Az új sztori-szál az időutazáshoz – az idővonal összeomlásának kérdéséhez – hasonlóan grandiózus, de az biztos, hogy még elgondolkodtatóbb és jóval félelmetesebb is.
– Megjelennek végre benne a várva várt idegen létformák, amik – amúgy hackettesen Az ember könyvében lévő alienekhez hasonlóan a lehető legtávolabb vannak a humán formától.
– Sokáig nem bíztam eléggé a szerzőben. Nem hittem benne, hogy „normális” lezárást kapunk majd a könyv végére, amiben egyébként egy pillanatra sem csillant meg a kiút reménye se. Ehhez képest egy rossz gondolatom sem maradt a lezárást olvasva. Perfect!
– A regényben rengeteg hihetetlenül hangzó tudományos teória szerepel, amiket könnyedén vélhetünk a szerzői fantázia termékének, de mindnek van tudományos alapja.
– A sorozat eleve duológiának készült, tehát ezzel a kötettel búcsúzunk a szereplőktől, nem lesz harmadik rész!
– Édesanyám pillanatok alatt kiolvasta az első részt, és rögtön a második után kilincselt (volna) nálam…
– A szerző – Az időutazás tegnapja után megjelenő – következő regénye a távoli jövőbe, változatos poszt-ember fajok közé kíséri majd el az olvasókat.
– Helyesírási hibák nélküli könyv nincs, ezt tudjuk, de most engem is lehet majd ekézni nyugodtan az esetlegesen bennmaradók miatt… ;-)

Megjegyzések

Megjegyzés küldése