Ugrás a fő tartalomra

Képvadászat



Mivel normális posztot írni mostanában nem igen volt időm - mint ahogy olvasni sem igazán -, így legyen most egy kis játék újra. Egy ideje úgysem volt már. A verseny Kristin Cashore amerikai íróhölgy Graceling-trilógiájának első két - kemény borítós és olvasatlan - részéért folyik, tehát A garabonc és a Zsarát költözhet át a szerencsés nyerteshez. Nem olvastam a fenti könyveket, de akciódús, ifjúsági fantasyként aposztrofálják őket, amikből a romantikus szál sem hiányzik. Nekem valóban nem hiányzott, jórészt ezért is nem olvastam el a könyveket, de hátha másnak nincsenek ez irányban ellenérzései... :)

















A feladat most sem a legegyszerűbb, hiszen előnyt élveznek kicsit azok, akik a '90-es években megjelent kiadványokat is ismerik. Olyan magyar kiadású könyvek borítójáról kérnék ugyanis KÉT linket (kommentben, ehhez a poszthoz), amely kép külföldön, szintén könyvborítóként, de egy másik könyvhöz jelent meg. Műfaji megkötés nélkül!

Egy példa a blogról (de van ennél sokkal jobb is...), hogy biztosan mindenki jól értse a feladatot:
Marina és Szergej Gyacsenko Alekszandra és a Teremtés növendékei című könyvének magyar borítója eredetileg a szerzőpár Rytual című könyvének lengyel borítója volt.

















(De természetesen nem csak "plagizálást", hanem olyan megoldásokat is elfogadok, mikor egy hazai rajzoló képét egy magyar és egy külföldi kiadó is megvette, és használta fel két különböző kiadványhoz!)

Aki ahány megfejtést küld, annyiszor fog szerepelni a neve a kalapban! Egy címet csak a legelső megfejtőtől fogadok el, szóval ne küldjétek el ugyan azokat, amiket más már belinkelt! A képek linkje elég nekem, csak töltsétek fel a két jpg-et valami szimpatikus file-megosztóra! :)

A játék vasárnap este 20:00-ig tart, a győzteseket itt értesítem, szóval egyenlőre nem kell küldeni emailcímet sem!

JÓ VADÁSZATOT!

Update:
Gratulálok T. K. Árpád! Te nyerted meg a két könyvet. Kérlek írd meg, hová postázhatom őket a profunduslibrum@gmail.com-ra. Köszi! :)

Megjegyzések

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Terry Pratchett: A mágia színe (Colour of Magic) és A mágia fénye (The Light Fantastic) borítói fel lettek cserélve. Vagyis az eredeti A mágia fénye borítója lett a magyar A mágia színe borítója, és fordítva.
    A mágia színe magyar: http://www.ekultura.hu/cikkek_kepei/nagy/1911.jpg
    A mágia színe eredeti: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/4/4d/The_Colour_of_Magic_%28cover_art%29.jpg
    A mágia fénye magyar: http://marvin.bookline.hu/product_tnimages_6/497/TN6_0129000063010.JPG
    A mágia fénye eredeti: http://www.lspace.org/ftp/images/bookcovers/uk/the-light-fantastic-1.jpg


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Árpád!

      Gratulálok, Te nyerted meg a két könyvet. Kérlek írd meg, hová postázhatom őket a profunduslibrum@gmail.com-ra. Köszi! :)

      Törlés

Megjegyzés küldése