Ugrás a fő tartalomra

Best blog-díj (...avagy kicsi virágos)



Pár napja jelezte Nima, aki a Keményfedél blog vezetője és rabszolgája egy személyben, hogy a Profundus Librumra - is - gondolt, mikor azon morfondírozott, kinek ajánlja fel elvitelre a kis virágcsokrát. (Velem egyébként azt reszkírozta, hogy a fülem botját nem mozgatom - ami egyébként szokásom, már ha vándordíjakról van szó.) [Remélem kicsit azért megleptelek, Nima!?!] Aki nem tudná, miről is van szó, annak itt vannak a szabályok:



Szabályok:
1. Említsd meg, kitől kaptad a díjat, természetesen linkelve!
2. Válassz ki 4 blogost, akinek a díjat tovább szeretnéd adni - de csak olyannak adhatod, akinek 200-nál kevesebb rendszeres olvasója van!
3. Írj röpke kommentet a kiválasztott blogosoknak, hogy díjat kapnak tőled!

Bevallom, nem szoktam rengeteg sok blogot olvasni, inkább csak a kedvenceimre járok vissza rendszeresen. Olyanoknak sem akartam visszapasszolni a díjat, akik már mástól megkapták. Szóval nehéz a helyzet - már Nimának is nehéz volt, de mit mondjak én, a "piramisjátékban" még egy szinttel lemaradt blogger -, de azért megoldottam. (Azt mondjuk végképp nem nyomozgattam, kinek mennyi rendszeres olvasója van.)

Itt pedig a listám: (Amivel biztos, hogy még ezeket az egyszerű szabályokat is megsértettem - több helyen és teljesen önkényesen.)
1. Az új Karl May kiadások (a kis zöld sorozat) apropójából írt kimerítő és igényes blogbejegyzésére figyeltem fel nem is oly rég, ami a nálunk eddig egyedül elérhető, ifjúsági szintre butított Szinnyei-féle fordítások hátteréről szólt. Azóta járok vissza Katherine's Bookstore-jába. (Nem mellesleg ő is publikál az ekultura.hu-ra, mint mostanság néha én is.)

2. Igazából vele kellett volna kezdenem a listát, hiszen ppayter írásait már tavaly óta követem rendszeresen. Külön öröm, hogy gyakorlatilag ugyanolyan az ízlésünk a könyvek terén, így még néha sem kell a romantikus műveket átscrolloznom, amikor meglátogatom a Szubjektív Kultnaplót. :D [Az már nagyobb probléma, hogy hamarabb olvassa a friss megjelenéseket, mint én, szóval azoknak a bejegyzéseknek az elolvasását viszont el kell halasztanom - míg előbb én is végzek az adott könyvvel.]

3. Jud naplója nem is csak könyves blog a szó klasszikus [HA-HA-HA!] értelmében. Én is csak véletlenül botlottam bele, fogalmam sem volt, ki az a Jud, sokkal később vettem észre, hogy egy írót takar. Ráadásul olyat, aki sci-fit ír! (Lőrinczy Juditnak most jelenik meg Ingókövek című regénye az Ad Astra Kiadónál.) A blogon egy író csapongó gondolatain kívül sok poszt szól a természetjárásról (ez mondjuk nálam már-már kuriózum), teli van szép fényképekkel (ennyi a természet iránti csodálatomat pont ki is elégíti), festményekkel. Igazi mindenes. Mondjuk idén még nem volt bor- és pálinka-túrán, azt hiányolom!

4. A negyedik ajánlómhoz egy kis távsegítséget kérek! Azt a blogot ajánlom, aminek nem tudom a nevét, és lehet, hogy sosem jártam ott. A decemberi Galaktikás összejövetelen volt egy páros, akik Hatvanból - vagy Hatvan mellől jöttek fel - Pestre egy kis dumálásra, ismerkedésre és borozásra (amit kihagytak az autó miatt, de mi pótoltuk helyettük is a mulasztást). Mint hamisítatlan lokálpatrióta, látatlanban is ajánlom az oldalukat (mert szeretik a fantasyt és sok mindenben egyetértettünk!) -, aminek a nevét jó bumburnyák módjára hazafelé sikeresen el is felejtettem... és azóta sem tudtam kideríteni. Szóval: HELP és bocsi! ;-D (Update: Titti Olvastár)

Megjegyzések

  1. most igazán büszke vagyok magamra, hogy mégiscsak közlésre érdemesítetted a kicsi rózsaszín virágjaim.:D

    a 4. blog azt hiszem, tudom, kié, mindjárt szólok neki, hogy magára ismer-e.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Á, mindenképp kiraktam volna, csak a hétvégén 5x szorzó volt a World of Tanksban és nagy Tier 7-es/Tier 8-as akciók, szóval egyszerűen olvasás helyett egyszerűen MUSZÁJ volt farmolnom egy kis cash-t az új T28 Prototype-ra és a......... mondjam még tovább?? :D Lényeg, hogy szööörnyen elfoglalt voltam, sürgős dolog volt! (Örömmel jelentem, hogy meglett a T28 Prot. és még két másik is, szóval rendkívüli módon produktív voltam!) :D XD :D

      Törlés
    2. hát ehhez igazán nagyon őszintén gratulálok. jó ezt hallani, hogy nem csak a könyvek, meg az olvasás, meg a blog, hanem azért élsz egy kicsit a való világban is.:D

      Törlés
    3. Örülök, hogy valaki értékeli. Asszonyka annyira nem lelkesedett, nem is értem miért. :P (Egyébként sem volt itthon, szabad voltam!) ;)

      Törlés
  2. Nagyon szépen köszönöm a díjat és a remek indoklást is. Kiteszem a héten!

    VálaszTörlés
  3. Na igen, akkor most én leszek az, akinél jó eséllyel megakad a körbeosztás :D Köszi, hogy olvasol, én is szoktam figyelni, hogy neked mi a véleményed az adott könyvekről (csak ne kellene olyan sokat várni rá xD), nem egy cím került már föl ennek alapján a kívánságlistámra.
    Ja és ők lesznek a negyedik blog: http://tittiolvastar.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Köszi szépen a linket!! Majd igyekszem frissebb lenni! :P

      Törlés

Megjegyzés küldése