Ugrás a fő tartalomra

Az Agave Könyvkiadó Könyvheti ajánlata - és a végére pár gondolat az idei KönyvhétrőlItt vannak az Agave Könyvkiadó Könyvheti megjelenései. Ha rákattintotok a címekre, akkor elolvashatjátok a regények első pár-tíz oldalát, megkönnyítve a vásárlást. A blogon László Zoltán Egyszervolt című könyvéről olvashattok majd reményeim szerint valamikor nyáron (hiszen ő is hatvani születésű, mint én, tehát minden bizonnyal roppant jó fej, mint ott a legtöbben - szóval egyszerűen MUSZÁJ! :-D). De egyébként a Róma: A király eljövetele című könyvet is jó szívvel tudom ajánlani, mert az írónő Boudica-ciklusa szuper volt! Ha minden igaz, a Róma sorozat azoknak a könyveknek a folytatása.

László Zoltán: Egyszervolt

"Karsa Harlan egy budapesti kórház patológiai osztályán dolgozik, és időnként emlékezetkiesései vannak. E két tény önmagában is beárnyékolja az életét, na meg a nőkhöz való viszonyát. Amikor azonban akaratán kívül belekeveredik a mesehősök leszármazottainak belső intrikáiba, egy csapásra vonzóbbnak tűnik a korábbi józan, unalommal bélelt élete. Csakhogy a normálishoz már nincs visszatérés, ha az ember megtudja, hogy elfeledett gyerekkora egyáltalán nem nevezhető hétköznapinak. Ha iratmániás hétfejű sárkányok, a parlamenti képviselőket manipuláló óriások és legalább két potenciális barátnő teszi kiszámíthatatlanná a mindennapjait.

Harlan csak úgy élheti túl az egyre veszélyesebb kalandokat, ha a maga kezébe veszi a dolgok irányítását, és dacolva az ellene szövetkezett erőkkel, fényt derít saját múltjára. A nyomok pedig a mesehősök titokzatos őshazájába, Transzóperenciába vezetnek."

John le Carré: A kém, aki bejött a hidegről

"Amikor Alec Leamas utolsó ügynökét is megölik Kelet-Németországban, a kémet visszahívják Londonba. Leames úgy hiszi, annyi hosszú, sötét és jeges év után végre bejöhet a hidegről. Ám Kontroll, a brit hírszerzés feje mindenáron térdre akarja kényszeríteni a kelet-német kémszervezetet. Terve megvalósításához Leamasra van szüksége, a kémre, akit még egyszer, utoljára visszaküld a hidegbe… John le Carré regényét világszerte a kortárs angol irodalom egyik legnagyszerűbb alkotásaként tartják nyilván. A kiadó a regényt megjelenése 50. évfordulója alkalmából Falvay Mihály klasszikus fordításában adja közre ismét. A kötet ezen felül tartalmazza még a szerző két új írását is: az egyiket a nagy sikerű film létrejötte kapcsán írta, a másikat pedig annak alkalmából, hogy a regény fél évszázada jelent meg és vált a műfaj talán legnagyobb klasszikusává."

Scott Turow: Ártatlan

"Húsz éve Tommy Molto azzal vádolta ügyész kollégáját, Rusty Sabichet, hogy megölte egykori szeretőjét, és Rusty, a vád képviselője egyszerre a vádlottak padján találta magát. Rustyt végül tisztázták, de a világrengető tárgyalásba kis híján mindkét férfi belerokkant. Moltót meghurcolták, és noha Rusty visszakapta a karrierjét, annál sokkal jelentősebb veszteségeket szenvedett.
A jelen. A hatvan éves Rusty, a fellebbviteli bíróság elnöke újabb rémálomra ébred. A felesége, Barbara gyanús körülmények között elhalálozik, és megint ő az első számú gyanúsított. Újra összefog hát karizmatikus védőügyvédjével, Sandy Sternnel, hogy a fiát, Natet meggyőzze ártatlanságáról. De vajon mit titkol előlük a fiú? Bombasztikus tárgyalás veszi kezdetét, ahol napvilágra kerül minden hazugság, féltékenység, bosszúvágy és az emberi lélek legsötétebb oldala, ahol Rusty Sabich és Tommy Molto egyszer s mindenkorra pontot tehet az igazság nevében vívott harcára."

Laurell K. Hamilton: Ezüstgolyó
 
"Anita Blake élete lecsendesedett, majdnem normális hétköznapjait éli St. Louis-ban - már amennyire normális hétköznapokat élhet egy hivatásos vámpírhóhér és szövetségi rendőrbíró - amikor egy vámpír a múltból bejelentkezik. Minden Sötétségek Anyját elméletileg elpusztította egy robbantásos merénylet. Ugyanakkor hogyan lehetséges elpusztítani egy vámpírt, aki megteremtette magukat a vámpírokat? Meg lehet ölni egy istent? Eddig nem sikerült, és most ez az isten, pontosabban istennő, úgy érzi, eljött a nap, hogy végre hatalmába kerítse Anitát és Amerika összes vámpírját.

Minden Sötétségek Anyjának tetteit az vezeti, hogy szentül hiszi: Jean-Claude, Anita és a vérfarkas Richard Zeeman triumvirátusa elegendő hatalmat ruházhatna rá, hogy ismét testet ölthessen, és megvethesse lábát az Új Világban. Csakhogy a test, amire a fogát feni, már foglalt."

M. C. Scott: Róma: A király eljövetele

"Kr. u. 65: Sebastos Pantera, Néró császár kéme, mindennél veszélyesebb küldetést vállal. Magányos vadászként, alig néhány emberben bízva kell felkutatnia és a szigorú igazságszolgáltatás elé állítania a Római Birodalom legveszedelmesebb emberét.

Ellenfele nem más, mint Szaulosz, akinek lelkét személyes természetű gyűlölködések és hamis hitek gyötrik. Szaulosz, aki most egy egész római provincia elpusztítását tűzi ki célul. A rendkívül éles elméjű, irgalmat nem ismerő embert egyedül a teljes győzelemről elképzelt víziója vezérli - nem törődve azzal, hogy hány ember halálát, és mekkora pusztítást hozna magával egy ilyen hadjárat.

Kettejük között áll a berber Iksahra, a vadász. Szépséges és halálosan veszélyes nő, akinek el kell döntenie, ki mellé álljon, ha meg akarja bosszulni az apja halálát.

A véres harcot egy királyi város palotája és egy sivatagi sziklaerőd falai között kell megvívni a két embernek, akik mindent megnyerhetnek - és egy királyságot veszíthetnek el…"Akit érdekel a - körülbelül - teljes Könyvheti megjelenések listája, az Amadea blogján nézzen szét. Gondolkoztam én is, hogy összeszedem az összes megjelenést, de aztán úgy döntöttem felesleges vesződség, alig jelenik meg valami számomra értékes könyv. Most nem az Agavéra - vagy az általam favorizált zsánerű könyveket rendszeresen megjelentető többi kiadókra (Ad Astra, Metropolis Media, Delta Vision, Fumax, Szukits) - gondolok, hanem az összes többire. Az Alexandrától konkrétan semmi érdekes nem jön ki - pedig Steven Eriksont, Orson Scott Cardot vagy Alastair Reynoldsot vártuk egy páran -, ahogy az Európa és a Cartaphilus könyvlistája is kicsit csalódást keltő. De a többi kiadó ajánlatától se estem fenékre. A fent felsorolt zsánerkiadók könyvein kívül valószínű, hogy Bán Mór következő Hunyadi kötetén kívül csak Hugh Howey A siló és ha az asszonyka kiszúrja, akkor Marina Fiorato A mandulaliget madonnája fog hazaköltözni velünk. [...esetleg - majd a helyszínen kiderül - még Kevin Hearne Üldöztetve és Bartók Imre A patkány éve esélyes lehet.] Ennyi. Még szerencse, hogy legalább a Könyvheti programok jók lesznek, így azért unatkozni nem fogok.

Megjegyzések

  1. Az Európánál én se láttam semmi érdekeset, a Carta tudtommal nem is ad ki semmit és valószínűleg erősen visszafogják a kiadást. Haragszom az Alexandrára. Azért is, mert régóta nem volt 35%-os Európa Könyvmaraton...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése