Ugrás a fő tartalomra

Már ebben a hónapban jön az új King!!!


Figyeljetek oda majd hónap végén, ha a könyvesboltokban mászkáltok, mert nagy csendesen decemberről 11.30-ára hozták előre a legújabb - majdnem World Fantasy-díjat nyert - Stephen King könyv, az 11/22/63 megjelenését az Európa Kiadónál! Az alternatív történelmi sci-fi thriller melegen ajánlott! Reményeim szerint hamarosan visszatérünk rá a blogon is! A könyv sajnos csak 1132 oldalas lett, szóval hamar ki fogjuk olvasni ezt is.

[Utána pedig várhatjuk a Setét Torony sorozat LEGÚJABB kötetét, ami a negyedik és az ötödik rész közé furakodott be (The Wind Through the Keyhole, 2012) és nem kétséges, hogy az Európa Kiadó már dolgozik rajta, hogy minél hamarabb a miénk lehessen az is! :D ]Tartalom:
Jake Epping kisvárosi angoltanár, jóképű, művelt, harmincas fiatalember. Tüdőrákban haldokló öreg barátja, Al egy napon hajmeresztő titkot oszt meg vele: tudja a módját, hogyan lehet visszamenni a múltba, és némi leleményességgel megváltoztatni a jövőt. Megkéri Jake-et, mivel maga már nem képes rá, hogy előzze meg azt az eseményt, amelytől ő Amerika és a világ romlását datálja: akadályozza meg Lee Harvey Oswaldot Kennedy meggyilkolásában. A múltban tett kirándulásnak van azonban egy hátulütője: amennyiben az időutas hazatér, de aztán újra ellátogat a múltba, "reset" következik be: az eredeti körülmények állnak helyre, a beavatkozás érvényét veszti.

Az új magyar borító
Jake, aki a múltban a George Amberson nevet veszi fel, főpróbát akar tartani. Középiskolája nyomorék öreg pedellusának családját 1958-ban az apa kiirtotta, Jake-George tehát azért megy vissza 2011-ből 1958-ba, a családirtás előtti hetekbe, hogy megmentse a családot. Ekkor veszi kezdetét a rengeteg bonyodalom, amely az új életével jár: szenvedélyes viszony, nagy, komoly szerelem, beteg lelkű, bosszúszomjas férj felbukkanása, gyilkosságok. Jake-George nem tudja eldönteni, áldja-e vagy átkozza Alt, amiért erre a küldetésre rávette, azt azonban az idő előre haladtával egyre biztosabban tudja, hogy a múltban vagy a jövőben szeretne-e élni.

Stephen King most is elemében van, fantáziája korlátlan, szereplői és miliői hitelesek, legújabb regénye pedig letehetetlen.

Megjegyzések