Ugrás a fő tartalomra

Orson Scott Card - A király története

Végre hamarosan elindul a Delta Vision kiadó MesterMűvek sorozatának FANTASY alsorozata is - amit már annyira vártam -, mégpedig nem mással, mint Orson Scott Card - A király története *** Update: Úgy néz ki, hogy az A kegyelem ára címen fog kijönni. *** (Hart's Hope) című könyvével. A regény már előrendelhető állapotban van a kiadó webshopjában. Pontos megjelenéséről még nincs közelebbi információ.
Biztos, hogy lesz róla írás az oldalon!

Tartalom:
Hatalmas és közönyös istenek által uralt, mágiától és bosszúvágytól fűtött világ az, amelynek legnagyobb városát a Szarvasbika Reménysége néven emlegetik. A lázadó gróf, Palicrovol, e várost foglalja el, hogy letaszítsa trónjáról Nasilee-t, a rettegett és gyűlölt királyt.
Palicrovol – új uralkodóhoz méltóan – maga is könyörtelen: hogy jogosan övezhesse vállát a királyi palást, atyja halálát követően erővel kényszeríti magához Asinethet, Nasilee lányát, és hogy bizonyságát adja elhált frigyüknek, nyilvánosan megbecsteleníti. Ám Palicrovol még így sem elég kíméletlen ahhoz, hogy uralkodhasson: feleségét életben hagyja megszégyenülése után, s ő egy leányt szül neki, majd száműzetéséből visszatérve megfosztja férjét a trónjától, és helyébe ül a Szarvasbika Reménységében.

Ezt követően viszont már épp ő, Asineth, a Szépség az, aki száműzi hajdani férjét – Palicrovol pedig egy fiút nemz a vadonban, aki feladatául kapja, hogy az istenek nevében a kegyetlen királynőtől visszanyerje apja birodalmát.

Szerző:Orson Scott Card
Nyelv:magyar
Megjelenés:2012.
Fordító:Farkas Veronika
ISBN szám:978 615 5161 49 0
Borítófestő:Tikos Péter & Vass Richárd

Megjegyzések