Ugrás a fő tartalomra

Jon Sprunk - Az árny fia


Jon Sprunk - Az árny fia
(Árnyorgyilkos trilógia 01.)
Műfaj: fantasy
Hossz: 312 oldal
Kiadja: FuMax

Tartalom:
Othir szent városában ármány és korrupció uralkodik, így eszményi hely a független és gátlástalan bérgyilkosok számára. Caim az egyik legjobb közülük, ám egy félresikerült megbízást követően rá kell döbbennie, hogy fondorlatos összeesküvésbe keveredett. A törvény tisztességtelen őrei, a rivális orgyilkosok és az Odaátról származó mágia ellenében csupán utolsó célpontjának előkelő leányára számíthat, és Kitre, az oltalmazó szellemre, aki mások számára láthatatlan. Amikor az életéért és az igazságért folytatott küzdelem Othir veszélyes sikátoraiból a hatalom fényűző folyosóira vezeti, Caim pengéi és ösztönei már kevésnek bizonyulnak. Ahhoz, hogy a birodalom központjából szőtt összeesküvést leleplezhesse, az Árny elsőszülött fiának fel kell vállalnia súlyos örökségét …

Az Árny fia igazi dark fantasy: politikai cselszövés, sodró cselekmény, sötét és metsző él, biztos kézzel megírt részletgazdag, letehetetlen bemutatkozó regény.

Az író 2010-ben debütált ezzel a kötetettel, és még abban az évben bejutott vele a Compton Crook fantasy-sci-fi díj döntösei közé is, a Fantasy Book Critic pedig 2010 második legjobb fantasy debütálásának választotta. 8 országba adták el eddig a trilógia kiadási jogait, Németországba a szerzőt képviselő ügynökség eddigi rekord összegéért.

Bár az Assassin's Creed sorozattal már karcolgatta a FuMax a fantasy felszínét, de a Tövisek hercege már ízig-vérig fantasy volt, ráadásul a legjobbak közül való. Reménykedtünk, hogy a kiadó egyre több - a műfajba vágó - kötetet ad ki a jövőben. Hamar ki is derült, hogy a következő sorozatuk Jon Sprunk Árnyorgyilkos trilógiája lesz, amire már csak augusztus második feléig kell várnunk, hogy megtudjuk mennyire dark fantasy is valójában.
Én várom nagyon - a Tövisek királyával egyetemben! :)

Megjegyzések