Ugrás a fő tartalomra

Vaják 2 és Guild Wars könyvek júliusban

Hivatalos megjelenési dátumot kaptak Andrzej Sapkowski - A végzet kardja (Vaják II.) valamint Matt Forbeck és Jeff Grubb - Ascalon kísértetei [Guild Wars] című könyvek (07.16), amit a PlayON Magyarország ad ki. A Vaják sorozat második része sokaknak várós lehet az első rész (vagy a videojátékok) olvasása után, azonban a Guild Wars regény egyenlőre még fekete ló (de én imádom a kinézetét - kb. a legjobb borító eddig idén). A kiadó szívessége által most és itt - a tovább mögött - mindkét regénybe beleolvashatunk, így a "fekete ló" is gyorsan kivilágosítható. :)


Andrzej Sapkowski: A végzet kardja

Andrzej Sapkowski: Az utolsó kívánság című, 2011 áprilisában megjelent könyve komoly sikereket ért el a játék rajongóinak és a fantasy irodalom kedvelőinek körében egyaránt. Az első kötet megjelenésekor már a tervek között szerepelt a további kötetek kiadása is. Ígéretünkhöz híven ezúttal örömmel jelentjük be, hogy a második a kötet fordítási munkálatai befejeződtek, így megoszthatjuk a rajongókkal az Adrzej Sappkowski: Az utolsó kívánság novelláskötetének megjelenési dátumát. A Witcher univerzum megálmodójának második könyve 2012. július 16-án kerül a boltok polcaira.

A könyvről:
- A Witcher (Wiedzmin) könyveket eddig több mint 19 nyelvre fordították le
- A saga 3. része, az „Elfek vére” 2009 júniusában elnyerte a David Gemmell Legend díjat
- A sorozat Európában és Oroszországban igazi bestseller
- Ríviai Geralt – Sapkowski hőse – számos országban kultfigura

Nehezen lehet beskatulyázni ezt a kötetet, mert számos hagyománnyal szakít - de éppen ez teszi annyira izgalmassá. Egyszerre szórakoztat és elgondolkodtat. Minden elem megtalálható benne, amire egy jó könyvnek szüksége van: nyaktörő kalandok, humor, őrült szerelem, a sors szövevényei, páratlan nyelvezet és fantázia, valamint kulturális sémáink értő vizsgálata. Mindez egy ismerős, meséinkből és hagyományainkból táplálkozó, fantasztikus ősi világba ágyazva, amely tükröt tart a mi századunknak.
Andrzej Sapkowski Tolkienhez mérhető író, még ha különbözik is tőle, hiszen szövegei határozottan közelebb állnak a mai valósághoz, és magukban hordozzák a szlávok forróbb temperamentumát.
Sapkowskit olvasva egyszerre találjuk magunkat valahol Tolkien világában, egy magából kifordult mesefilm vetítésén, a középkorban, Zagloba uramnál Sienkiewicz trilógiájában, egy közgazdaságtani szemináriumon, komor pogány szokások földjén és egy fekete krimi humorral megfestett háttere előtt.
Az 1948-as születésű Andrzej Sapkowski Lengyelország legjobb könyveladást produkáló öt kortárs szerzőjének egyike. Minden eddigi könyve egyedül hazájában több mint 100.000 példányban került értékesítésre.

Részlet:


Guild Wars - Ascalon kísértetei
Matt Forbeck és Jeff Grubb

A nagysikerű, havidíj nélküli MMORPG, a Guild Wars második részének megjelenése megállíthatatlanul közeledik. Ezen jeles alkalomból a PlayON Magyarország örömmel jelenti be, hogy 2012. július 16-án érkezik a magyar boltok polcaira a a Matt Forbeck és Jeff Grubb mesterpáros által jegyzett Guild Wars: Ascalon kísértetei című regény. A könyv cselekménye a Guild Wars 2 eseményei előtt játszódik, így a könyv betekintést enged Tyria világának újkori történelmébe. A könyvben helyet kaptak a játékban megszemélyesíthető fajok, kasztok és egyéb, a Guild Wars 2 –ben jelenlévő elemek, így remek lehetőséget nyújt mind a régi motorosok, mind a Guild Wars világával ismerkedőknek, hogy mélyebb ismereteket szerezzenek az univerzum hátteréről.

A könyvről:
250 ÉVVEL EZELŐTT ASCALONT FELÉGETTÉK…
Adelbern király kétségbeesésében, hogy megóvja országát a bestiális charrok mindent elözönlő hordájától, megidézte a mindent lebíró Gyiloktüzet, hogy visszaverje a támadókat. Ám a a Playmate Toys, a Simon & Schuster, a Ubisoft, a Wizards of the Coast és a Wizkids. Gyűjthető kártyajátékokat, szerep-, figurás és társasjátékokat tervezett, írt novellákat a regényirodalom műfajában, képregényeket, regényeket, tényirodalmi műveket, folyóiratcikkeket, valamint számítógépes játékok forgatókönyvét és sztoriját. Műveit legalább tizenkét különböző nyelven adták ki. Azokat a projekteket, amelyeken Matt dolgozott, huszonnégyszer jelölték Origins-díjra, és ebből tizenhármat el is nyertek. Tulajdonosa öt ENnie-nek is. Több mint egy tucat regényt írt, köztük a Locusnál bestsellerré vált Blood Bowlt és az Angry Robotnál megjelenés előtt álló Amortalst és Vegas Knightsot.1 A Mutáns Krónikák című filmből készült regénye Scribe-díjat nyert. Büszke tagja az Alliterates írói körnek, az International Association of Media Tie-In Writersnek, az International Thriller Writersnek és az International Game Developers Associationnek. A wisconsini Beloitban él feleségével, Ann-nel, valamint gyermekeikkel, Martyval, Pattel, Nickkel, Kennel és Helennel.
JEFF GRUBB díjnyertes játéktervező és író. Az Elfeledett Birodalmak világának társalkotója és a Sárkánydárda világ társalapítóinak egyike. Többek között ő írta az Elfeledett Birodalmakban játszódó Azure Bonds, a Sárkánydárda világán zajló Lord Toede, a Magic: The Gathering: Testvérháború, a Starcraft: Tűzkeresztség és a World of Warcraft: Az utolsó őriző regényeket. Foglalkozása, hogy világokat épít, élvezetes és remek meló. Seattle-ben él feleségével, Kate Novakkal, aki gyakran társszerzője is, és két, tökéletesen páratlan macskájával.

Részlet:

Megjegyzések