Ugrás a fő tartalomra

Helyzetjelentés

Láthattátok, hogy a blog egy hete nem frissült. Ennek sajnos meg volt a szomorú oka - egy betűt sem tudtam olvasni az eltelt idő alatt. A családban a leggyengébbeket (a gyerekek és apa) leterítette ez a  pár napig tartó pestis, de most végre majdnem minden rendben és indulhat megint a móka. :)
[Bár van egy olyan apró de jelentőségében el nem hanyagolható tényező, hogy végre kijött az Ördög 3.0-ra javított verziója és arra mindenképpen kellene szorítani egy kis időt, hogy párszor elgyepáljam.]



Gyorsan jelzem is tehát, hogy nagy-nagy titokban az Alexandra Könyvkiadó kijött nekünk egy igazi jósággal (véletlen vettem észre), mégpedig Lois McMaster Bujold - Chalion átka című könyvével, ami a Chalion trilógia 2002-es nyitókötete és aki gyorsan kapcsol, az - már csak ma -, de 40% kedvezménnyel rendelheti meg az Alexandra webshopjából potom 1619 forintért ezt a 488 oldalas regényt, ami 2002-ben harcban állt a World Fantasy és a Mythopoeic díjért is. A szerzőről annyit, hogy egyike azon íróknak, akinek műveit legtöbbször jelölték Hugo és egyéb díjakra (nem egyszer meg is nyerte), szóval nagyon várós!
Köszi Alexandra, csak így tovább a témában - de miért ez a nagy titkolózás?! :)

Tartalom:
Egy testben és lélekben egyaránt megtört ember, Cazaril visszatér abba a nemesi házba, ahol valaha apródként szolgált. Tanító-titkárnak nevezik ki a szépséges, erős akaratú hercegnő mellé, aki a léha hercegi örökös nővére. Cazaril megrémül a megbízatástól, mely arra a helyre juttatja el, amitől a legjobban retteg: a cardegossi királyi udvarba, ahol legvérmesebb ellenségei, akik valaha rabszolgasorba juttatták, most magas pozíciókat foglalnak el.
Ám nemcsak az ellenfelek áruló intrikái fenyegetik Cazarilt és Iselle hercegnőt, hanem egy baljós átok is, amely gyilkos pallosként lebeg az egész kárhozott Chalion-ház fölött. Cazaril csak a legsötétebb, legtilalmasabb mágia alkalmazásával remélheti megóvni hercegi pártfogoltját - mely által váratlanul sosem látott csodák eszközévé, és egyben démoni erők porhüvelyévé válik.

"Üdítő, fordulatos és - mint Lois McMaster Bujold mindig - felemelő". (Robert Jordan)

"Cazaril nagyszerű története az első oldaltól kezdve magával ragadott, az izgalmas kalandokon és váratlan fordulatokon keresztül egészen a végéig fogva tartott. Olvassák el!" (Jean M. Auel)

Megjegyzések