Ugrás a fő tartalomra

Pierrot - Gábor Endre - Az ördög köve

Pierrot - Gábor Endre - Az ördög köve
(Jonathan Hunt 02.)

Mivel épp most olvasom a Jumurdzsák gyűrűjét, ami a Jonathan Hunt sorozat első kötete - és mivel tetszik, majd írok is róla bővebben -, ezért jelzem, hogy a második rész bemutatója a Könyvfesztiválon lesz. A szerzők vasárnap (22-én) 14-15 óra között a 17-es standon dedikálják is a könyvet, szóval aki az első rész olvasása után már egy ideje tervezi a folytatás(ok) megvásárlását, az rögtön egy aláírással is gazdagabb lehet!  

Tartalom:
Egy mecseki falu rejtélyes pusztulása 1407-ben...
Egy égből zuhant lebkő titka...
Szerencsevadászok és tudósok küzdelme...
Jonathan Hunt, a New York Times újságírója visszatér...
A "Jumurdzsák gyűrűjé"-nek főhőse a bravúros egri nyomozás után két évvel Debrecenbe látogat, ahol szinte az égből pottyan ölébe egy újabb rejtély. Megismerkedik egy vonzó atomfizikusnővel és forrófejű öccsével. A fiú eltűnik, és a szálak ezúttal is a múltba vezetnek. A kalandokban és váratlan fordulatokban bővelkedő nyomozás évszázadokkal repíti vissza az időben Jonathan Huntot. A könyvtárakban, múzeumokban meglelt dokumentumok, kéziratok és levelek különös természeti jelenség létezésére utalnak.
A Magyar Faustként ismert legendás debreceni tanár, Hatvani István hagyatékából kiderül, már ő is vizsgált a 18. században egy bizonyos égi eredetű követ, amely óriási kristályt, talán gyémántot rejt. Az értékes kincsért századokon átívelő hajsza kezdődik.
A tét óriási, Jonathan Hunt ugyanis kideríti: az "ördög köve" halálos miazmát rejt, amely akár az egész emberiséget elpusztíthatja...

448 oldal, ára: 2.999,- Ft
Alexandra Kiadó, 2012.

Megjegyzések