Ugrás a fő tartalomra

Egy kis biztatás a bloggerek felé

Mostanában több könyves bloggernél olvasom, hogy ilyen-olyan okból nincs kedve blogolni, mert nem tudják, hogy a moly mellett valakit is érdekel-e az, amiről írnak, vagy mert tehernek érzik, hogy össze kell(ene) kaparni napi-heti egy posztot, hogy mindig legyen valami friss tartalom, amiért érdemes néha arra járni másoknak is.

Miért gondolják ezt rosszul? Bocs, ha a tovább mögött túl sok az ego-ból, megpróbáltam visszafogni magam így is! :D




Jelentem, nem csak a barátok - és a többi blogger - olvasnak Titeket! Pár napja felkeresett egy K.E.D.V.E.S. K.I.A.D.Ó. - nem egy kis magánkiadó, hanem egy NÉV -, hogy ugyan ajánljak már nekik NÉGY könyvet és KÉT olyan írót, akik már több könyvvel rendelkeznek, vagyis könyveiket a kiadó folyamatosan tudná megjelentetni!

ÉN! Azért, mert olvassák a blogot, és látták, hogy szeretek ezzel foglalkozni (és remélem, nem is írok nagy marhaságokat).
A feladatnak persze nagyon megörültem, és félig-meddig sikerült is tegnap megoldanom a kihívást. A négy könyvből aztán lett 40 (ami, mivel a 90%-uk sorozat, inkább 100 könyv), a két íróból 17! :D

Hát igen, van elmaradás a magyar könyvkiadásban, plusz nem tudtam, melyik írónak van (esetleg) már valamilyen élő - titkos - szerződése magyar kiadókkal, ezért írtam többet, meg mert nem tudtam, hogy pontosan milyen könyveket is keres a kiadó.

A részletek persze titkosak (!!!) - :-D -, de mától folyik náluk a munka nagyban, és ígéretet kaptam rá, hogy mihelyt valami realizálódik, jelzik nekem!

Mekkora lenne már olyan könyvekről, írókról, sorozatokról írni majd - mondjuk jövőre -, amiket én "adattam ki"! Mindegyik könyvet el fogom olvasni, azt jól gondoljátok, bizony! :D

Alapvetően azért kezdtem neki a blognak, mert a könyvélményeimet le akartam írni, hogy ne feledjem el őket pár év múlva - és nem akartam txt fileban eltárolni a HDD-n -, valamint hogy másoknak is "irányt mutassak" amennyire tőlem telik, de egy ilyen feladatot is el tudtam - álmomban - képzelni magamnak (sőt még többet is)!

Szóval azt kell mondjam, én most meg vagyok elégedve a blogos keretekkel - és a kiadó mellett mostmár van még valaki az országban, aki nagyon szorít, hogy ebből az egészből tényleg legyen valami!

Ide jöhetnek kommentben az ötletek, hogyha nektek is vannak olyan könyves kívánságaitok, amiket szívesen vennétek, ha már végre kijönnének magyarul, mert tűkön ültök miattuk! Remélhetően a kiadó emberei visszalátogatnak ide, de ha nem és elég - jó - ötlet összegyűlik, akkor én elküldöm nekik még azokat is, megígérem! (Fantasy legyen vagy sci-fi - és én nem mondom meg, melyikeket ajánlottam!)

Mit szóltok? Idén korán jött a karácsony, vagy mi??! :D

Megjegyzések

  1. ez óriási.:D

    Alice Hoffmannal nagyon mostohán bánnak a magyar kiadók, pedig érdemes lenne nagyobb figyelemre.
    Donna Tartt könyveit is kiadhatnák, eddig egyetlen egy jelent meg, a titkos történet, de az is évekkel ezelőtt, és már sehol sem kapni, sőt, annyira jó a könyv, hogy antikváriumokban sem találkozni vele, csak ha nagyon szerencsés az ember.
    Anne Frasier az, akitől azt hiszem, semmit nem adtak még ki, ő krimiket ír, és egész jókat olvastam róla.
    David Ignatius szintén krimiket ír, vele is ugyanez van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye?! Én is nagyon örültem a megkeresésnek!

      Ezek a könyvek gondolom nem illenek bele most a profilba, de én azért rájuk nézek, mert nem olvastam tőlük úgyse semmit, hátha nekem is annyira fognak tetszeni. :D

      Törlés

Megjegyzés küldése