Ugrás a fő tartalomra

Blue Mountain State - Season I-III.


Blue Mountain State - Season I-III.

Három éve kezdtem el nézni a Blue Mountain State című sorozatot és most - ha minden igaz - el is búcsúztattam, hiszen amennyiben a hírek igazak, negyedik évad már nem lesz a Spike TV vígjátéksorozatából. Hozzátartozik a hírhez, hogy a harmadik évad sehol nem volt már az első évad "magasságaihoz" képest.


Thad Castle
Anno még annyi szexista alpári humort vonultatott fel egy-egy rész, hogy csak úgy kapkodtam a fejem (vagy csak az újdonság varázsa volt?). A harmadik évadban már csak a titkos favoritom, a lejátszhatatlan bunkó, a nők kedvence, az izomagyú ripők, a fejhangon visítozó nárcisztikus Thad Castle (Alan Ritchson) csapatkapitány maradt a humor egyedüli - igaz talán kicsit egysíkú, de vitathatatlanul kimeríthetetlen - forrása, meg részenként 1-2 - gondolom véletlenül - bent maradt jó jelenet.

Frankie Shaw
Régebben a BMS-ben volt a legtöbb percenként megjelenő random jó nő, mintha ez is elapadt volna a harmadik évadra. Denise Ritchards - minden sci-fi fan kedvenc Carmen Ibanez polgártársa - tartott ki legtovább (végig), de sajnos elvesztettük a kicsit nyúlszájú?, de azért öhm... khmm... szóval elég jó nő Frankie Shaw-t a harmadik évad legelején (egy pár leszbi jelenet után).

Nem tudom, a történetre kell-e szót vesztegetni. Röviden az egyetemi futball játékosairól szól, jobbára futball nélkül. Az amerikai focilabda nem sok (1-2) jelenetben tűnik fel a rendeltetésének való használat közben, máshol inkább olyan felhasználási módszereinek lehetünk tanúi, amire feltalálója álmában sem gondolt volna.
Az egész sorozat a csajozásról (konkrétan a szexről vagy a csúnya szereplőknél a szex utáni vágyakozásról), a fűről, a bulizásról és a csapattagok egymás közti néha bizony undorító ugratásairól szól. Néhány jelenet tényleg a jóízlés határát súrolja, de ez engem sosem gátolt meg semmiben. :)

A többiek - Daniels edző (Ed Marinaro), Sammy Cacchiatore (Chris Romano) - és néha Harmon Tedesco (James Cade) és Alex Moran (Darin Brooks) - kivételével - persze semmi színészi tehetséget nem vonultatnak fel, de ez az első két évadban még semmiféle fennakadást nem okozott.

Sajnálom, hogy kidurrant ez a lufi és nem tudták még éveken keresztül tartani azt a "minőséget", amit az első részekben láttunk.


Értékelés: 7/10
[A harmadik évad mondjuk 4/10]

Linkek:

Megjegyzések