Ugrás a fő tartalomra

Januári könyvmegjelenések

Eddig is köztudott volt, hogy a január nem az év legerősebb hónapja szokott lenni a könyvkiadások szempontjából, ami most is beigazolódni látszik. 10 nap telt el az évből eddig, és konkrét januári bejelentések eddig elkerülték a fantasy szerelmeseit (vagy úgy általában a könyvek szerelmeseit), de azért lássuk, hogy mire számíthatunk a közeljövőben.
A tovább utáni listát folyamatosan bővítem a hónapban, ahogy jönnek az új hírek, valamint ebből a pár címből is néhány simán át fog kerülni későbbi hónapokra, hiszen konkrét dátumokról nem hozott információt a téli hóesés.
 
Januári megjelenések (vagy inkább közelgő megjelenések):
Lisa Smedman - Kígyóház-trilógia 01. - A méreg íze (Forgotten Realms - Delta Vision)
Lisa Smedman - A prófécia örökösei (Forgotten Realms [Sembia] - Delta Vision)
R. A. Salvatore - Az úrnő (Forgotten Realms - Delta Vision)
Joe Abercrombie - Az első törvény 03. - A királyok végső érve (Könyvmolyképző)
Stephen King - Atlantisz gyermekei (Európa) - 01.19
Derek Meister - Ghost Fighter - Gyilkos fény (Pongrác Kiadó) - 01.23
Philip K. Dick - A Frolix-8 küldötte (Agave) - 01.26

Ez nem túl sok eddig, ráadásul biztos, hogy a fele még februárban sem fog kijönni, de ha mind meg is jelennének ebben a hónapban, akkor is simán benne tudnék maradni a havi 1 könyv-es keretemben, amit kísérleti céllal saját magamra szeretnék kényszeríteni (főleg, mivel az Abercrombie-s megjelenés csak a vágyálmom, nem hivatalos). Biztos, hogy a DV jön még ki pár címmel hamarosan. Én sok címüket sokkal jobban várom a Forgotten Realms / Dragonlance vonalnál (pld.: a következő David Gemmelt vagy a MesterMűvek sorozat klasszikus (illetve fantasy) vonalából szinte akármit.
A Szukitsot meg nem is értem, minek posztolgatom ki, hiszen a bögyömben vannak. Elárulom, hogy ők voltak az egyetlen kiadó, akik semmit nem reagáltak a megkeresésemre (pedig nem könyvért kuncsorogtam náluk vagy ilyesmi). Biztosan nem volt idejük írni egy válasz emailt. Még szerencse, hogy a többieknek volt. Ezúton is köszönöm nekik! Ja, és a könyveik is csak a webshopukból lesznek megrendelhetők, de rendes vagyok és nem haragtartó, ezért itt a link hozzájuk is! :D

Nem tudja valaki (esetleg ők maguk?), hogy a Könyvmolyképző Kiadó, aki - külsőségeikben legalábbis mindenképpen, ha esetleg valaki nem tartja pld. a Twilight könyveket magas irodalomnak - tényleg minőségi könyvet ad ki a keze közül, miért elégedik meg egy TELJESEN használhatatlan weboldallal??

Update:
Kiszedtem közben a januárban tutira meg nem jelenő könyveket.

Megjegyzések

  1. Peches voltál a megkereséseddel kapcsolatban. 2-3 éve, amikor stagnált a star wars irodalom hungarizálása, írtam e-mailt nekik, és Szukits Gábor személyesen válaszolt. Szóval egyedi eset. Vagy a Tied, vagy az Enyém :)

    VálaszTörlés
  2. Nem sértődtem meg vagy semmi ilyesmi, nem gondolom, hogy akárkinek az a legfőbb feladata, hogy ismeretlen bloggereknek válaszolgasson. Biztos vagyok benne, hogy tényleg elfoglaltak a Szukitsnál (is), egyszerűen - és tényszerűen -, ez történt.

    VálaszTörlés
  3. a könyvmolyképzőnek iszonyat szar a webléapja, de ha midnen igaz, ez hamarosan változni fog.
    akarnak maguknak saját webboltot (vééégree!!!), és azzal majd változni fog. gondolom, lehet mjad normálisan keresni benne, meg talán rendesen fog frissülni is. nagyon rájuk fér, mert az övéké talán az egyetlen weboldal, ami alig használható.

    a szukitsról meg elég vegyes hallomásaim vannak, de inkább több a negatívum, úgyhogy biztosan nem vagy egyedi eset.

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy nem csak nekem van bajom a KK-s honlappal. Még a friss megjelenésű könyvek sincsennek fenn, nemhogy keresni nem lehet rajta! :S

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése