Ugrás a fő tartalomra

Brent Weeks - Az árnyak útján

Brent Weeks - Az árnyak útján
(Éjangyal Trilógia 01.)

Brent Weeks - The Way Of Shadows
(Night Angel Trilogy 01.)
Eredeti megjelenés: 2008
Magyar kiadás: Könyvmolyképző Kiadó 2010
Hossz: 670 oldal
Műfaj: dark-fantasy
Fordította: Gazdag Tímea

Tartalom:
A tökéletes gyilkosnak nincsenek barátai csak célpontjai. Egy fehér kígyó puffant az asztalra. Kylarnek alig jutott ideje megállapítani, hogy mi az, mielőtt a kígyó az arca felé csapott volna. Látta a nagyra tátott száját, benne csillogó méregfogakkal. Hátrahőkölt, de túl lassan. Aztán a kígyó eltűnt, Kylar pedig hanyatt esett a székről, de ugyanabban a pillanatban talpra is ugrott. Blint az állatot a feje mögött megmarkolva tartotta a kígyót. A levegőben kapta el, amikor támadott. Tudod, hogy mi ez, Kylar? Fehér áspisvipera. A világ egyik leghalálosabb kígyója volt. Kicsik voltak, ritkán nőttek nagyobbra, mint egy ember alkarja, de akit megharaptak, másodperceken belül meghalt. Nem, ez a kudarc ára.


Ha már a blog megindítást nagy eszesen egy sorozat második részével kezdtem, akkor hagy emlékezzek meg a nyitókötetről is. A szerző teljesen ismeretlen volt a számomra, mikor megláttam ezt a hallatlanul jól kinéző könyvet a boltban és a tartalma elolvasása után azonnal lecsaptam rá. Nem bántam meg, a könyv azonnal magával ragadott, rögtön megkedvelhető/megutálható karakterei, sodró lendülete, jó stílusa és a végig pörgő cselekményszál egy percig nem hagytak unatkozni. Egy nap alatt a végére értem, pedig manapság nem sok regénnyel tudom ezt megtenni, hiszen a munka mellett nem csak olvasni van kevés időm, hanem minden másra is.
Mindenkinek ajánlható nyugodt szívvel, aki nem (csak) romantikus regényeken nőtt fel. Ők inkább kerüljék el! Igazi dark-fantasy.

Értékelés: 9/10

Megjegyzések