Ugrás a fő tartalomra

Delta Vision kiadói hírek



Múlt héten volt a Delta Vision kiadói estje, amin Terenyei Róbert beszél az idén még megjelenő könyvekről, a 2014-es tervekről, a megújuló klubtagsági rendszerről (engem meggyőztetek, be fogok lépni), a kiadó néhány anyagilag megbukottnak tekinthető kiadványáról, és üzleti sikeréről, a nagykereskedők jelentette problémákról, a M.A.G.U.S.- és MesterMűvek könyvekről és az abbahagyott sorozatokról. Ezen kívül is érint még a géppuskaszájú vezető több témát, érdemes végighallgatni a több mint 40 perces interjút, ami ráadásul néhol még iszonyú vicces is. A videót az ekultura.hu honlap Youtube csatornájáról linkeltem át. Utólag is köszi!

Nem szedem most össze a fontosabb híreket - tényleg nézze meg az egészet, akit érdekel a fantasy-könyvek témája! -, csak kiemelnék egy-kettőt, amik hallatán kifejezetten örültem.

- Ha az Alexandra tényleg befejezi Steven Erikson malaza sorozatának kiadását, akkor ők elgondolkodnak a folytatáson (néminemű fórumos buzdítás nem ártana, hogy lássák, tényleg mennyien szeretnénk ezt), sőt, Ian C. Esslemont párhuzamos sorozatáról is szó lehetNE akár! (Az évszázad mentése lenne!)
- Jövőre biztosan befejezik Gene Wolfe Az új nap könyve tetralógiáját, az eddig megjelent három részhez egyező kiadásban. (Végre elolvashatom, mert igen, nálam például ez volt az oka, hogy még nem kezdtem bele!)
- A Dark Prince mellett jövőre még két David Gemmell fog jönni!
- A következő (jövőre kettő várható) Dave Duncan kötetek már gyönyörű, a francia eredetivel megegyező borítóval fognak kijönni, nem olyan csúnyával, ahogy a nyitó kötet. :)
- Idén jön Orson Scott Card-tól az Enchantment.
- Jövőre 7-8 Terry Pratchett fog megjelenni (négy-öt új, a többi utánnyomás).
- Eddig általában évi 40 könyvet jelentettek meg, ezt MINDENKÉPPEN feljebb akarják vinni.
- Robin Hobb, Brandon Sanderson, Anthony Piers, Robert E. Howard... és a többiek.

Megjegyzések

  1. Érdemes volt végig nézni a videót - még jól is szórakoztam -, mert legalább meg tudtam milyen formában fogom beszerezni a 4 hiányzó Gemmel könyvet.

    VálaszTörlés
  2. Nekem is van még elmaradásom tőlük, de jövőre pótolhatom. :)

    VálaszTörlés
  3. Csatlakoznék a Steven Eriksonos buzdításhoz, nagyon örülnék, ha megjelenne a folytatás - természetesen ez azt jelenti, hogy meg is venném, akár papírban és ebookban is.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó videó, már másodszor is megnéztem, többet is értettem belőle - néhol tényleg gyorsan beszél benne a kiadóvezető. :)
    Plusz valóban jó a törzsvásárlói terv. Már másokat is beszerveztem. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése