Ugrás a fő tartalomra

Bari Máriusz (D4m4g3) - Damage Report


Bari Máriusz (D4m4g3) - Damage Report

Eredeti megjelenés: MangaFan, 2012
Műfaj: dokumentum-regény, sci-fi, cyberpunk, internet, technika, japán, manga, future, tudomány
Hossz: 412 oldal

Tartalom:
A DAMAGE REPORT a kétezres évek kordokumentuma az életünkről, kapcsolatainkról, internetekről, értékrendekről, szexről, technológiai újdonságokról és régiségekről, egy szóban: rólunk. Hogyan képzeltük el a jövőnket? És mi lett helyette? Hogyan működnek a jövőkutatók? Mik azok, amiket nem jósoltak meg, de megkaptunk? Milyen egy közösségi oldal az üzemeltetők oldaláról? Hogyan értjük a zenét, más kultúrákat és egymást? Milyen kulturális mozgalmak vannak a Tron és a Mátrix mögött? És tényleg van internetkapcsolat a Föld és a Mars között?
Ezek a könyv legártatlanabb kérdései.




Bari Máriusz
Tegnapelőtt óta a fenti könyv kibővített EBOOK változatát a szerző ingyenesen elérhetővé tette bárkinek, akit érdekelnek a könyv témái. Hiszen DAMAGE szerint az információ ingyenes és mindannyiunké.

Aki az elmúlt évtizedben otthonosan mozgott a főváros éjszakai életében, biztosan összefutott már Máriusszal egy-két-sok partin, ahol akár mint szervező, akár mint fellépő vagy csak látogató volt jelen. Mert ő tényleg ott volt mindenhol - ezt személyesen garantálhatom, hiszen többször is volt szerencsém vele - jobbára hajnal felé - beszélgetni mindenféle témákról, amik épp eszünkbe jutottak. Az "alternatív" fiatalság legnagyobb magyar underground közösségi és zenei portálának, az azóta békés jobblétre szenderült LD50-nek is alapítótagja volt. [RIP]

Annyiban rendhagyó most ez a poszt, hogy a könyvet - bevallom - még nem olvastam, de fogom, és látatlanban is elhiszem, hogy érdemes a figyelemre. A PDF file-t bárki bárhová feltöltheti, nincs jogvédelem alatt. Elolvasása legális, szóval egy próbát megér - már csak szerteágazó témái miatt is.

Valószínűleg még visszatérek egy hosszabb poszt erejéig a könyvre.

Megjegyzések