Ugrás a fő tartalomra

Hogy a november se kezdődjön jó hírek nélkül!

Ugyan még magyar borítót egyikhez sem tudok mutatni, de az Alexandra Könyvkiadó Alastair Reynolds - Jelenések tere mellett (A szerző első magyar nyelvű kötetéről, a zseniális Napok Házáról itt olvashattok pár sort.) novemberben kijön még pár jósággal, ami érdeklődésünkre tarthat számot.



A hónap közepén megjelenik a közkedvelt - nekem is nagy kedvenc -, a háborús-történelmi-akció témában igencsak otthonosan mozgó Bernard Cornwell - Királyok alkonya című új könyve, ami visszarepít majd minket a mostani Anglia kialakulásának kezdeteihez. A könyv az Angolszász krónikák jelenlegi (?) utolsó, hatodik része. 
 

November végén folytatódik Lois McMaster Bujold Chalion sorozata (A Chalion átkáról itt olvasható a blogon egy ismertető.) A lelkek lovagja című második résszel. Nagyon kíváncsi vagyok erra a HUGO-, Nebula- és Locus-díjat 2004-ben egyszerre megnyerő részre!


Mindhárom könyvről jön a bővebb ismertető majd idejekorán.

Elvileg a fiatalabb - de fantasyt és a science-fictiont kedvelő - korosztályt szólítja majd meg a szintén a hónap közepén debütáló új disztópiás sorozat. Marissa Meyer könyve a Cinder a Holdbéli krónikák első kötete lesz.
Erre kíváncsi vagyok mennyire Y/A, illetve mennyire élvezhető felnőtt fejjel is, szóval várom a posztokat a blogokon! :)

Megjegyzések