Ugrás a fő tartalomra

Filmekről röviden (szeptember-október)

Összegyűlt az elmúlt két hónap alatt pár filmes élmény, amit megosztanék veletek. Egy-két igazán jó volt most csak sajnos, a többi elég középszerű, valamint pár rettenetes csalódás is befigyelt.
A tovább gomb után jönnek a filmek.



A jobbak:

Moonrise Kingdom (Holdfény Királyság)
E nélkül a film nélkül nehéz lett volna hónap filmjét választanom az igencsak középszerű felhozatalból. Ez a feelgood mozi viszont megmentette a filmek becsületét. 1965-ben egy apró amerikai szigeten - populáció: kevés; utak: föld; rendőrség: 1 fő - egy népszerűtlen, árva cserkész kisfiú megszökik a cserkésztáborból és egyedül kezd kóborolni a vadonban. Ezalatt egy pszichózisoktól szenvedő kislány szobája ablakából fürkészi a tájat távcsövén keresztül, jön-e vajon fehér paripán délceg lovagja.
Nagyon kész film. Mulatságos, kedves, sztárparádé (Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray), szenzációs gyermekszínészi alakítások, szép táj, csomó fordulat, narráció - és pár nagyon béna effekt, amik valószínűleg direkt idézik a 60-as évek technikai szintjét (vagy a sztárok fizetése leapasztotta a kasszát? :)). Nagyon jó volt! Nézzétek meg! - Vígjáték, dráma, kaland.
9/10 

A (két) hónap filmje: Moonrise Kingdom 


V/H/S (V/H/S)
Rögtön a Moonrise Kingdom után jött ez a másik film - a LIMITED verzió persze -, ami már-már esélyes volt a hónap filmjére (no, igazából azért nem). Öt, igazából össze nem függő rövid történetecske, egyik véresebb és brutálisabb mint a másik. Szörnyek, szellemek, sorozatgyilkosok, itt mindenki megkapja a saját "kedvenc" minijét a horror zsánerén belül. Igazán nagy újdonságot nem láthat az, aki szokott hasonló filmeket nézni, de jó két órán keresztül azért szoríthatunk a szereplőkért. A kézikamerás rángatásos effektek is egész jól sikerültek. Sötétben, hangosan ajánlott!
Persze megint megkaptam miatta a letolást itthon, hogy hogyan lehet ilyen sz.rokat egyáltalán megnézni! :-) - Gore, horror.
8/10

A trailert csak azért, mert mégis ez illik jobban a profilunkba! :D
[Tényleg csak saját felelősségre!]

Snow White And The Huntsman (Hófehér és a vadász)
Nem nagyon értem az utálatot, ami körbelengi ezt a filmet. Nekem nagyon tetszett. Látványos volt, főleg a Sűrű Sötét Erdő. Simán szerethető. Egy rossz volt benne, a csaj a Twilightból. Ő iszonyú volt, mint eddig mindenben a faarcával. - Fantasy.
7/10

Dark Shadows (Éjsötét árnyék)
Újra egy Tim Burton-Johnny Depp közös film. Eddig nem nagyon tudtak olyat csinálni, ami ne tetszett volna, most sem. A régi klasszikusoktól elmaradt, de a narrátoros módszerre, ahogy a család és a város történetét mesélték el, én mindig vevő vagyok. A színészek és a látvány is jó volt. - Kaland, dráma, vígjáték.
7/10

Resident Evil - Damnation (A kaptár: Kárhozat)
Zombik. Jöhetnek filmben és animációban is. Ezt is komáztam persze. A R.E. filmeket a maguk butasága elismerése mellett is különösen szívlelem. Azt mondjuk nem értem - nem játszottam a játékokkal -, hogy a filmekben ki van halva az emberiség majdnem, az animációkban meg szinte senkit nem is izgatnak. Ha jönnek a zombik, atomot a városra, azzal a probléma meg is van oldva. Lehet menni kísérletezni egy országgal tovább. Erről felvilágosíthatna valaki. Egyébként látványos volt ez is. - Horror, akció, animáció.
7/10

The Cabin In The Woods (Ház az erdő mélyén)
Ennél sokkal jobb filmet vártam. Elég közepesen szar tinihorror volt végig, de a kerettörténetet nagyon bírtam. Az jó ötlet volt nagyon. - Horror.
6/10 

Piranha 3DD (Piranha 3DD)
Rosszabb volt, mint az első rész, de nem sokkal. Itt azt kaptam nagyjából, amit reméltem. Esztelen, felszabadult, vidám mészárlást, rengeteg sok meztelen nőt, David Hasselhoff-ot, sok mulatságos jelenetet. Csak úszóknak. - Gore, vígjáték.
6/10

Prometheus (Prometheus)
Sok pro és kontra vélemény után néztem meg. Az Alien filmekhez mérten tényleg nem volt olyan nagy szám, de az "átlag sci-fi mércét" simán megütötte. Sok agyatlanság volt benne, amit egy normálisabb forgatókönyvvel el lehetett volna kerülni, de izgalmas és látványos volt - például a bolygó, nem amikor egy folyosón kóboroltak a sötétben fél órán keresztül -, hozzáadott valamicskét az Alien-univerzumhoz. Remélem még sokáig folytatják az Alien/(Predátor) filmeket. - Horror, sci-fi.
7/10

The Dictator (A diktátor)
Sacha Baron Cohen legújabb agymenése, amiben egy végtelenül idióta, elkényeztetett, zsidógyűlölő arab diktátort alakít. Jókat lehetett rajta mosolyogni, nem volt kár rászánni azt a másfél órát, de inkább azoknak fog bejönni, akik nem az intellektuális humort kedvelik. Meglepő? :) - Vígjáték.
6/10

REC 3 - Génesis (---)
A híres spanyol zombisorozat legújabb tagja. Az eddigiek is jók voltak, most pedig végre a zombik kiszabadultak az emeletesházból, ahol az első két részt töltötték, és igazi esküvőromboló-módban végigzúzzák a filmet egy kastélyban. Igazából semmi extra, nincs olyan, amit még nem láthattunk valahol, de nagyon tetszett mégis, ahogy pár jelenetben felidézték bennem a Braindead vagy az Army of Darkness egy-egy jelenetét. - Horror, vígjáték.
7/10

Salmon Fishing In The Yemen (Lazacfogás Jemenben)
Egy film a lehetetlent is legyőző emberi akaratról (pénzről). Feelgood mozi Ewan McGregorral. Néhány helyen szakadni lehet rajta, főleg a brit minisztériumos részeknél, néhol sziruposan romantikus, néhol meg melankólikus. A jó részek bőven feledtették a rosszakat. A horgászoknak melegen ajánlott. - Dráma, romantikus, vígjáték.
7/10


A csalódások: 

The Muppets (Muppets)
 Nem tudtam végignézni, annyira nem jött be - ilyen pedig hosszú évek óta nem történt már velem. - Vígjáték.
1/10 

We Need To Talk About Kevin (Beszélnünk kell Kevinről)
Nem tudtam, milyen film, csak a hype-ra figyeltem fel a könyv és a film körül... aztán harmadszorra sikerült végignéznem ezt az iszonyatosan unalmas, művészieskedő filmet. Évek óta nem láttam ennél rosszabbat. A Muppets-eket inkább még kétszer megnézném, csak adnák vissza az elvesztegetett két órámat. A könyv biztosan jobb, de most már azt se, köszönöm! A színészek jók voltak, oké. - Dráma.
1/10
  
The Avengers (Bosszúállók)
Nem vagyok annyira otthon a szuperhősös képregények világában, nem is tudom, melyikük tartozik a MARVEL univerzumhoz pontosan, de a film előzményeit - Hulk, Captain America, Thor, Iron Man - azért láttam. A sok szuperhőst együtt látni poén volt, a film trükkjei is rendben voltak - főleg a robbantások és az inváziós sereg személyszállító lény-hajói -, Wheadont is bírom, mint színészt főleg, és a filmben szereplők is értették a dolgukat (Robert Downey Jr. ugye főleg), de a film története roppant bugyuta volt. Az akciórészeken kívül nem is nagyon fogott meg semmi. Amikor Hulk elveri Lokit, az azért nagyon nagy volt!!! :) - Akció.
6/10

The Rum Diary (Rumnapló)
A Félelem és reszketés Las Vegasban című film előzménye. Hunter S. Thompson Karib-tengeri időszakát feldolgozó film szintén Johnny Depp-el, aki nem nagyon tud hibázni sosem, most sem tette. A film unalmasabb, mint az "utózmánya", de azt elég nehéz is lenne űberelni. - Dráma, kaland.
6/10

Cat Shit One (---)
Húsz perces japán animációs film, amiben kommandós nyulak (?) szabdítanak ki egér túszokat a sivatagi macskák (?) gonosz mancsaiból. Ennek semmi értelme nem volt, de azért megnéztem. Elvileg sorozat lehetett volna belőle - manga az alapja természetesen -, de szerencsére nem lett. A fegyverek jók voltak benne meg végül is az akcióval se volt nagy baj. - Akció, animáció.
4/10

The Sitter (A bébisintér)
A hónap aktuális tinivígjátéka, sok félreértéssel, jópofa sztorival, pár vicces szituációval. Nem nézem meg, ki volt a kövér főszereplőcsávó, de bírom, szóval megnéztem. Vele nem is volt baj, de a gyerekek nem voltak egy nagy szám mellette. - Vígjáték.
5/10

The Ides Of March (A hatalom árnyékában)
Politikai thriller az amerikai képviselőválasztás szépségeiről, kulisszatitkairól. Jó színészek, jó történet, de enyhén szólva nem egy pörgős a cselekmény. - Thriller.
6/10

The Tall Man (---)
Iszonyú jó volt a harmadáig, ahogy felépítették a kisvárosi helyi boogeyman legendáját, meg a csavar is szólt egy nagyot, onnantól viszont megállíthatatlan mélyrepülés következett, amit még Jessica Biel sem tudott elviselhetővé változtatni. Az összhatás: ez egy nagy rakás lósz.r. - Horror, thriller.  
4/10

Our Idiot Brother (---)
Sztárparádés vígjáték igazán jó poénok nélkül. A színészi alakítás többé-kevésbé még rendben is volt, de ez kevés az üdvösséghez, ha az ember jó vígjátékot keres, keressen tovább. - Vígjáték.
5/10

Abraham Lincoln: Vampire Hunter (Abraham Lincoln, a vámpírvadász)
Sok helyen igencsak látványos szupermozi a vámpírölő Abraham Lincoln életéről, de néha mégis érthetetlenül GAGYI jelenetekkel. Volt pár olyan dramaturgiai rész benne, ami üde színfolt volt a hasonló stílusú filmek áradatában. A film Lincoln majd egész életét végigvette másfél órában, szóval érthető valahol, de olyan volt, mintha véletlenszerűen lettek volna egymás után pakolva. Egy nagy katyvasz volt az egész, bár amilyen egyszerű volt a sztori, lehet nem is kellett jobb forgatókönyv. - Kaland, horror, akció.
6/10

Seeking Justice (A bosszú jogán)
Egy elég izgalmas thriller, de végig azon gondolkoztam, hogy hol olvastam vagy láttam már pont ugyanezt a sztorit. Biztos, hogy ez egy remake, csak nem jut az eszembe, hogy mi az eredeti címe. - Thriller.
6/10

Safe (A biztonság záloga
Egy újabb buta akcióthriller, amit csak Jason Statham emel ki csöppet a középszerből, na meg az akciójelenetek, amik nem voltak rosszul megkoreografálva, azt meg kell hagyni. - Thriller, akció.
6/10

Megjegyzések

  1. Végre valaki aki nem húzza le a Prometheust. Engem teljesen magával ragadott a sok "agyatlanság" ellenére is, de többen is körberöhögtek miatta :) Amin igazából fennakadtam, azok a karakterek voltak. Az expedíció fontosságához mérve baromira komolytalan és szedett-vedett társaság volt.
    A geológussal az élen...hogy a fenébe csúszott át a rostán??? :D
    Sokat adott volna az élményhez ha ezeket rendesen kidolgozzák.

    A kategóriában az Alien vs. Predator a legjobb, esélytelen felülmúlni. Azért remélem megpróbálják!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, sok hülyeség volt benne, de sajnos ez a legtöbb filmre ugyanígy elmondható. Ezt egyszerűen csak annyira várták rohadt sokan, hogy aztán kicsit leverte a lécet.

      Bár arra tippeltem volna, hogy te inkább rámozdulsz a Moonrise Kingdomra! :D [Meg a We Need To Talk About Kevint simán felvetetném a "filmklubbunkba" a kötelezően megnézendő bullshitek közé. Kíváncsi vagyok Ti mit szólnátok arra a s...ra - már bocsánat.]

      Törlés
    2. Jól tippelted, rá is mozdultam :D Már más is ajánlotta, listán van!!!

      A bullshit lista szépen gyarapodik. Én ezt magamtól biztos nem nézném meg. Rákerülhet, de valahol a végén legyen :)))

      Törlés
  2. a Cabint, a Prométeuszt és az Avengerst láttam ezek közül.
    A cabin: ez nem tinihorror, hanem ezen tinihorrorok paródiája, ami nem horrorra akadva stílusban ekéz, hanem sokkal kifinomultabban és elmésebben. nálam 9/10
    a prométeusz: sok ökörség? aláírom, de nálam az is kb 9/10, egy iszonyat jó film, amin el kell gondolkodni (most Wikers is robot volt? most ez mé LV-221 és mé nem LV-426? mi lesz itt még? mé akartak ledarálni minket pont Jézus tevékenységének idején? stbstbstb 8/10
    Avengers: ezt tán nálunk fiatalabb korosztálynak szánták, a történet tényleg botrány, de a parádés párbeszédek és veszekedések, a "MI lenne ha X szuperhős megküzdene Y-nal" téma (Thor/Vasember/Kapitány/Hulk) is nagyon fasza
    nekem nagyon bejött 8/10
    a többi nem érdekel nagyon

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem a szuperhősös filmekből végképp kinőttem. :)
      A Cabin tudom hogy paródia volt és állat is volt a kerete az egésznek, de ennél lehetett volna sokkal jobb.
      Azé mer Prométheusz elhozta nekünk a DNS-t. Ja, jó volt. Nekem is tetszett. 7/10 :D

      Törlés

Megjegyzés küldése