Ugrás a fő tartalomra

Breaking News! - E-könyvek a Delta Vision-től!!!

Ennek a képnek semmi köze a cikkhez, de olyan jól néz ki! :D
Szépen csendben a napokban a Delta Vision oldalán elkezdődtek az e-könyvek árusítása. A könyvek ára igen jó - 999 forint! -, főleg, ha megnézzük a címeket, írókat, amiket máris kínálnak [MesterMűvek sorozat, Robert Jordan, Raoul Renier, Terry Pratchett, M.A.G.U.S. regények], és a kiadói tervek szerint a lista a jövőben még jelentősen bővülni fog - a még csak előrendelhető új Salvatore könyv, a Neverwinter mellett már ott van az elektronikus vásárlás szabályaira mutató link, szóval valószínű, hogy az újdonságok (már amelyiknél megvannak a jogok hozzá) azonnal jönnek elektronikus formátumban is. Aki megveszi a könyvet, az epub és prc formátumban IS letöltheti a műveket, amiket egyébként folyamatosan frissítenek is [javítják a helyesírási hibákat] majd az olvasói visszajelzések alapján. (Másolásvédelem nincs, a példányok viszont egyediek, visszakövethetőek.)


A jövőben előfordulhat olyan is, hogy aki megveszi az elektronikus változatot, az a "papíros" példányhoz olcsóbban juthat hozzá.

Ezzel a lépéssel végre - az Ad Astra a Galaktika és az Agave kiadók címei mellett - olyan elektronikus kiadványok is elérhetővé válnak (legálisan), amelyek a fantasztikumot kedvelő olvasók figyelmét is felkelthetik. Kíváncsian várom, mit hoz a jövő - és milyen hatással lesz ez a lépés a papíralapú kiadványaik fogyására -, és mikor mozdulnak a többi kiadók is.
Sok sikert mindenesetre! 

Megjegyzések

  1. ez annyira jó! nagyon örülök neki.
    és a 999 ft teljesen megfizethető ár.
    egyébként tök jó, hogy elindultak, és remélem, nem fognak megállni. az Agave pl. nem úgy tűnik, hogy folytatni akarná. (mondjuk, amennyiért adják, annyiért már inkább a papírt érdemes megvenni.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon örülök! Nem nagyon hittem, hogy a cirka 5.000 forintos, két kötetes, tök friss megjelenésű Gyülekező fellegek-et ennyire jó áron lehet majd kapni. Ez azért durván jó ár!
      Egy problémám van csak. Nekem a DV-s könyvek nagy része azért már megvan (ami érdekel azok közül persze), ami nincs azokat is igyekszem pótolni antikváriumokban, stb. Most eljött az idő, hogy VALÓBAN választani lehet, hogy MOST befektessek-e párezer forintot e-bookokba, és birtokoljam a könyv lényegét, vagy ez az ebookozás mégse jó semmire, mert nekem kell a fizikai változat - egyszer TALÁN antikváriumban, vagy új kiadásként majd VALAMIKOR, HA EGYÁLTALÁN kijön újra... és drágábban, mint az e-book.

      Vajon hogyan döntenek majd a vásárlók, mikor valóban van alternatívája a könyvnek, ami megfizethető is????
      Kíváncsi leszek. :)

      Törlés
  2. Én mindenféleképp az elektronikus változatot fogom venni ha tényleg ilyen jó áron adják majd később is a könyveket.
    A könyves gyűjteményem nagy részét már eladtam, így teljesen felesleges papír alapon vásárolnom továbbra is.
    Már csak a Szukitséknak kéne ezt meglépni és lenne nagy öröm meg boldogság. :)

    -s-

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amíg bírom üres polccal, addig marad a papír, de mivel gondolkoznak olyan megoldáson is, hogy bizonyos könyveket e-bookban adnak ki csak (vagy abban fejeznének be lezáratlan, piacilag veszteséges regénysorozatokat), azokat ennyiért szívfájdalom nélkül beszerzem.

      Törlés
  3. Aki eddig a papíralapú könyvet vette, az valószínűleg a továbbiakban is megmarad mellette; lásd az olvasók reakcióit a DV fórumán. Vagyis nem hinném, hogy a stabil vásárlók most hirtelen átnyergelnének a hardcopyról az e-olvasóra, és az e-könyvek megjelenése negatívan hatna a papírkönyvek fogyására. A DV ezzel inkább némi piacbővülést nyer: az e-könyveket olyanok fogják megvásárolni, akik papírváltozatot úgysem szereznék be. Gyakorlatilag tehát az e-könyvek forgalmazása szupportként egészíti ki a papírkönyvekét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is így gondolom, remélem így is lesz. Várom a híreket fél év múlva, mikor már látszik valami, hogyan változtak meg a vásárlási szokások. Én a fontos sorozatoknál maradok a papírnál az biztos, de lehet ennyiért belekóstolok eddig kevésbé érdekesnek gondolt könyvekbe is. (Mint ahogy az utcai árusnál is könnyedén megveszek 500-1000 forintért mindenfajta "szir-szar"-t, amire egyébként a könyvesbolti árát sajnálnám, és a jövőbeni elolvasása is igencsak kérdéses - idő hiánya miatt.)

      Törlés

Megjegyzés küldése