Ugrás a fő tartalomra

Filmekről röviden

Itt most a már megszokott havi filmes bejegyzés következik. Bár májusban majd egy teljes hétig az ágyat nyomtam, most sem került bele sokkal több tartalom, csakúgy, mint áprilisban. :) [De legalább egy tényleg jó film igen, valamint újfent kiderült, hogy a mozisikerekről kár még beszélni is.]






The Grey (Fehér pokol)
Alaszkában játszódó thriller. Egy repülőgépszerencsétlenség túlélőit a hazafelé vezető útjukon egy farkasfalka terrorizál. Nagyszerű tájak, jó fényképezés, izgalom, nagyonkemény-fehérvadász-Liam Neeson, Trónok harcába való farkasok, tél, hideg és egy kitalálható vég a film rövid értékelése, ja és jól megvalósított, minimál stílusú álom-visszaemlékezős jelenetek (bár ezek is akár kimaradhattak volna). Imádom Alaszkát. Nagyon tetszett. Thriller, túlélő-horror, dráma.
9/10

Mission: Impossible - Ghost Protocol (Mission: Impossible - Fantom protokoll)
Olyan, mint az első három rész. Ha már azokat láttam ezt sem hagyom ki, de teljesen felejthető akciómozi. Szép tájak (nem Budapestre gondoltam), vicces/furcsa technikai kütyük, jó volt, hogy Cruise karaktere bármit kitalált, hogyan legyen, sosem jött össze neki semmi (de tényleg, még a sima ugrásoknál is mindig beverte a fejét, vagy történt vele valami), ez a váratlan (vagy csak elfelejtettem, hogy az első 3 részben is így tolta?) bénázás-faktor +1 pontot jelent, mint ahogy Simon Pegg is, de ő meg csak úgy, mert kedvelem. Akció.
6/10

30:Minutes or Less (30 perc vagy annyi sem)
Végre egy jó vígjáték, amiben semmi extra nem volt a sok hasonló stílusúval szemben, csak a szereplők. A Parks and Recreation-ből ismerős Aziz Ansari, az Estbound And Down-ból az idióta baseballos Danny McBride. A főszereplő is nagyon felkapott, jó is volt, de a Zombielandban még jobb, itt a másik kettő lemossa. A Facebookos filmről inkább nem írok semmit, abban csak a zene volt jó a Nine Inch Nails miatt. Ez most nem volt harsogva nevetős, de sok helyen vigyorogtam, hamar elment az a 82 perc, amit rászántam. Vígjáték.
7/10

Blitz (---)
Egy újabb tökös zsaru film. Teljesen olyan érzésem volt, mintha a Piszkos Harryt újraforgatták volna Jason Stathammel Angliában. Kedvelem ezt a színészt, ezért is kapta meg ez a kis költségvetésű "tucat" akciómozi az esélyt arra, hogy rászánjak egy kis időt, de bőven nem bántam meg. A főgonoszt alakító színész is jó volt, meg a homokos felügyelő is jó húzás volt. Kicsit látszott, hogy alacsonyabb a költségvetése, mint egy hollywoodi szuperprodukciónak, de a sztori rendben volt és a jó dumák sem hiányoztak belőle. Lehetett volna egy kicsit akciódúsabb. Krimi, thriller.
7/10

Sherlock Holmes: A Game Of Shadows (Sherlock Holmes: Árnyjáték)
Ezt nagyon vártuk már az asszonypajtással, mert az első rész ragyogó volt. Erről talán most annyit, hogy a közepére egyedül maradtam a filmmel. Kicsit nehezen indult be, aztán később sem volt annyira izgalmas vagy érdekes, hogy áradozhatnék róla, egyszer nézhető volt. Robert Downey Jr. jól alakított meg mondjuk a partnere Jud Law is, sőt a Dr. Moriarty-t alakító Jared Harris is, de a többiek elég közepesek voltak. A nyomozás során úgy ugráltak a helyszínek közt, mintha egy Karib-tenger kalózai filmet néztem volna. A látvány rendben volt. Kaland, akció, vígjáték.
6/10

Real Steal (Vasököl)
Robot-harcos film, amiről csak jót hallottam, és még Wolverine is játszik benne? Ezt is asszonnyal néztük, őt halálra untatta, és végig szidta, nekem semmi maradandó nyomot nem hagyott bennem - se pro se kontra -, esetleg annyit, hogy a robotok nagyon jól meg voltak csinálva, semmi kirívóan béna trükk nem került a filmbe, de az érzelmi szál elég béna volt magában is. Nagyon ifjúsági akció.
6/10

Megjegyzések

  1. a The Grey utolsó pár másodpercét is láttad, a stáblista után? Csak azért, emrt átlagban mindenki kihagyta, akiket eddig kérdeztem.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése