Ugrás a fő tartalomra

Áprilisi zárás

Ebben a hónapban is úgy érzem ügyesen vásároltam. Ez főleg a Könyvfesztiválról elhozott könyvek miatt van, ott ugyanis végre hozzájutottam az Avalon ködbe vészhez, ráadásul 50%-os akcióban!!! :D A többi ugyan csak 20%-os volt, de kötelező vételek, szóval ez van. :) A Warhammer 40.000 könyveket meg ugye nem kell magyaráznom? :D
Ezeken kívül a recenziós könyveket pedig köszönöm, de nem részletezem őket külön, majd jönnek a posztok róluk sorban itt és a PL II-n is!


Dan Abnett - Gaunt Szellemei 12. - Vértestvérek

A Tanithi Elsők két éve nem harcoltak. A Balhauton várakozva lassan elveszítik minden reményüket abban, hogy visszakerülhetnek a frontra. Mindez azonban megváltozik, amikor a Vértestvérek megtámadják a helyőrséget. Gauntnak és embereinek egy foglyot kell védelmezniük. Vajon mit tudhat a fogoly, és miért akarják az eretnekek mindenáron elnémítani?





Dan Abnett - Gaunt Szellemei 13. - Megváltás

A Szellemek már több mint két éve vannak távol a frontvonaltól, amikor új lehetőséget kapnak, hogy ismét bizonyíthassák rátermettségüket. Képességeikhez illő feladattal bízzák meg őket: Jussanak el a távoli Megváltás titokzatos erődvilágára, ahol olyan titkokat őriznek, amik megfordíthatják a háború menetét.
A múlt árnyaival és az ellenség erőivel versenyt futva lassan kezd úgy tűnni, ez lesz a Szellemek legdicsőbb órája – vagy a legutolsó...



Joe Abercrombie - Az Első Törvény 03. - A királyok végső érve

Kilencujjú Logenre talán az utolsó párbaj vár, de az nem lesz semmi. Odafent északon dúlnak a harcok, Északföld királya keményen küzd, és csak egyetlen ember állíthatja meg. Legrégebbi barátja és legrégebbi ellensége. Itt az idő, hogy a Véres Kilences hazatérjen. Glokta elöljáró, akinek a kelleténél több gazdája, ám a kelleténél kevesebb ideje van, egy teljesen másféle harcot vív. A titokzatos csaták közepette senki nem érezheti magát biztonságban, és senki nem bízhat a másikban. Mivel a kardforgatás már rég nem az erőssége, egyáltalán nem bánja, hogy a zsarolás, a fenyegetés és a kínzás sosem mennek ki a divatból. Jezal dan Luthar eldöntötte magában, hogy a győzelem kivívása túlontúl fájdalmas folyamat, ezért hátat fordított a katonáskodásnak, hogy a szeretett nővel élhesse egyszerű életét. Csakhogy a szerelem is fájdalmas tud lenni a dicsőségnek pedig megvan az a rút szokása, hogy akkor éri utol az embert, amikor az a legkevésbé számít rá. Miközben az Unió királya a halálos ágyán fekszik, a parasztok lázonganak, a nemesek pedig egymással hadakoznak a koronájáért, mégsem gondolja senki, hogy az ország szívére a háború árnyéka vetülhet. Csak az Első Mágusnak vannak tervei a világ megmentésére, ezek azonban kockázatokkal járnak. És a legrettenetesebb kockázat mind közül az Első Törvény megszegése. Lélegzetelállító pillanatok, nagyszerű karakterek és komor nevetés - Dreamwatch.  

Marion Zimmer Bradley - Avalon ködbe vész

Nem könnyű feladat méltó módon bemutatni ezt a nemzetközi bestsellert, amely több évtizede áll a könyves sikerlisták előkelő helyein. A kötet rendkívül szokatlan, meghökkentő és magával ragadó módon értelmezi az Arthur-mondakört, amely számtalan feldolgozásban látott már napvilágot, azonban Bradley könyvét minden eddigitől megkülönbözteti és a világon páratlan sikerré avatta, hogy a nők szemszögéből
meséli el a történetet. Főszereplői az ősi, druida természetvallás "felvilágosult" gondolkodású papnői és Arthur félénk, korlátolt felesége, aki a katolicizmus fogságában vergődik. A sodró lendületű, sok szálból szőtt mese kibontakozása közben tanúi lehetünk, amint a pogány természetistennő kultusza átadja helyét a keresztény szertartásoknak. Bradley történetében ennek a folyamatnak a jelképe Avalon, a druida papnők szent szigete, ahol a múlt, a jelen és a jövő egyszerre létezik, szinte egymásba olvad.  

Robert Charles Wilson - Pörgés 01. - Pörgés

Egy októberi éjszakán a tízéves Tyler Dupree döbbenten nézte végig, ahogy a csillagok sorra kihunynak az égen. Az űr egy csapásra valóban üres lett.
Tyler azóta felnőtt, és ahogy valamennyi embernek a Földön, neki is meghatározó élményévé vált a nagy elsötétedés jelensége. A Nap csupán egy halvány korong az égen, a Hold eltűnt, a mesterséges űrobjektumok pedig kivétel nélkül lezuhantak, és maradványaik olyan vénséges-vénnek tűnnek, mintha a nyilvántartottnál sokkal régebben keringtek volna bolygónk körül.
Kutatók próbálják megfejteni a rejtélyt, és amire bukkannak, az tragikus jövőt vázol föl az emberi faj előtt: a Földet egy idegen lények építette fal szigeteli el a világegyetem többi részétől, és odakint sokkal gyorsabban telik az idő - egy nap alatt mintegy százmillió év! Ebben az iramban csillagunk életéből nem lehet több hátra negyven esztendőnél!

Megjegyzések

  1. jó könyvek, bár asszem, Dan Abnettet én nem tudom kellőképpen értékelni.:)
    Abercrombie-t én is.:D
    az Avalon meg egy monstrum, de nagyon jó. Asszem, ez az a könyv, amihez nem lesz türelmem soha többé. akkor egyszer elolvastam, de másodszorra már nem menne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem kijelenthetjük, hogy a Warhammer könyvek olvasói főleg az erősebb nem közül kerülnek ki! :)
      Az Avalont nem olvastam még, de már nézem a megjelenése óta, de 6000 forintért egyszerűen nem fért bele, még ha több mint 1000 oldal akkor sem.

      Törlés

Megjegyzés küldése