Ugrás a fő tartalomra

Misfits - Season III.

Misfits - Season III.

Az utolsó sorozat, amit a közelmúltban befejeztem az American Horror Story volt, amitől enyhén szólva nem voltam elájulva, ezért a tutihoz nyúltam, egy rövid (8 rész), angol, szórakoztató, könnyed, idióta, fiatalos, szuperhősös sorozathoz, a Misfitshez, ami már az előző két évadával is bizonyított.

A történet szerint egy csapat angol fiatalkorú? bűnözőpalántát, miközben közmunkát végeztek a helyik közösségi házban, egy elektromos vihar hatására szuper képességeket kaptak (a szokásosakat, tehát időutazás, gondolatolvasás, stb., tehát nem a leggyengébbeket na). Sajnos a felügyelő tisztjük viszont megőrült és le akarta őket mészárolni, de ez végül fordítva sült el. Ezután egyre másra kerülnek fiataljaink a nagyobbnál-nagyobb zűrökbe.



Robert Sheenan [klikkre mozog]
A második évad végén távozott a sorozatból Nathan karaktere (Robert Sheehan), aki abszolút a legjobb karakater volt az egész sorozatban, akkora tuskó-gyökér nagyszájú szexmániás pózer volt, hogy szakadni lehetett rajta. Ami még nagyon tetszett rajta kívül, az a külvárosi angol szleng az iszonyat tájszólással (cockney?), szinte "bántja" a fület, nagyon jó!

Joseph Gilgun [klikkre mozog]
Szóval, hogy működik Nathan nélkül a Misfits? Jött helyette Rudy karaktere (Joseph Gilgun), akinél végül a készítők nem változtattak semmit Nathan-on, ugyanazt a tuskó-hillbilli-gyökér nagyszájú szexmániást játsza, sőt még Sheehan ragyogó grimaszait is átvette, sőt űberelte, ami nem kis teljesítmény. Iszonyú pofákat vág az alpári dumája mellé, sőőőt, mivel a képessége az, hogy az ikertestvére kiugrik a hasából amikor akarja, ezt a vizuális ingert mindjárt meg is kétszerezik nekünk az alkotók. Egyszerűen csodálatos.


Lauren Socha [klikkre mozog]
A másik kedvencem az iszonyúan nagymellű (sajnos hozzá illően "megtermett" is) - természetesen szintén tuskó, kacsaszájú, verekedő csaj Kelly karaktere, akik dumában méltó párja a két srácnak.
A többiekkel sincs probléma különösen, de ezekhez képest csak elmennek.
Amivel volt problémám viszont az a harmadik évad részeinek forgatókönyveinek minőségével volt, azok ugyanis jóval elmaradtak az első két évadhoz képest. Az időutazós nácis rész például nagyon rossz volt (bár egy Fuck nazis! beszólás abban az évad beszólása volt [a Hitler-verés mellett]). Az időutazós téma ellen semmi kifogásom nincs, de lassan egyik időutazós film unalmasabb mint a másik, mert mindig ugyanazokat az elemeket hozzák fel benne (időparadoxon, pillangóhatás stb.), semmi igazán meglepő.

A sorozat zenéje jobb, mint egy átlagos random sorozaté, itt legalább egy jó szám szokott lenni részenként (meg a címzene - nagyon jó az opening!).

Azoknak, akik nem bánják, hogy a történet maga nem szárnyal az egekben, de értékelik a nyelvi finomságokat/durvaságokat, a jó dumákat, néhol szuper színészi játékot és a remek operatőri munkát. Könnyed kikapcsolódás pár délutánra - 18 éven felülieknek a sosem mutatott szexjelenetek és az alpári nyelvezet és a néha-néha erőszakos jelenetek miatt. Természetesen maradok a következő évadra is


Értékelés: 6/10

Linkek:
IMDB

Megjegyzések