Ugrás a fő tartalomra

Death Valley - Season 1

Death Valley - Season 1

Imádom a zombis filmeket, sorozatokat, úgyhogy ha valami ilyesmi van a tvben, tuti beleénézek és általában mradok is, ezért, mikor meghallottam, hogy jön egy olyan sorozat (20perc*12 rész az egész első évad), ami olyan mintha a The Office-t (dokumentarista, vígjáték), valamint a Csupasz pisztolyok elődjét a Nagyon különleges ügyosztályt keresztezték volna a True Blood-al vagy a The Walking Dead-el, tudtam, hogy meg kell néznem a pilotot belőle (messze nem az a legjobb rész a 12 közül).
Jó döntés volt!

A sztori annyi, hogy egy évvel ezelőtt Californiát elárasztották a zombik, vérfarkasok - ők a legjobbak, egyszerűen mindenki gyagyásnak tekinti őket - és a vámpírok, mire létrejött az Élőhalottak Elleni Ügyosztály, akik munkájáról a tv épp dokumentum filmet forgat, és minden mozdulatukat veszi a kamera - a hangosítónak, aki állandóan belelóg a képbe sokszor van saját jelenete is. 

A szörnyek szépen pusztulnak, fröcsög a vér (jók a maszkok nagyon és a trükkök is vállalhatók), de az csak mintegy mellékesen történik, gyakorlatilag mindenki magasról lesza..ja őket, és szinte oda se nézve megy az irtás, közben meg haláli dumák tömkelege és vicces jelenetek garmadája követi egymást.

A humor minőségéről annyit, hogy természetesen TELI van alpári poénnal, mint a Blue Mountain State például, hogy a sorozatoknál maradjunk, vagy az Amerikai pite is jó példa lenne a moziból, de teli van olyan kacifántos fejtegetésekkel, oltásokkal is, amiken borulni lehet, valamint a képi humor (például a háttérben történő később említésre sem kerülő gegek) is magas fokon művelve van benne, hogy ilyen csúnyán fejezzem ki magam. Aki viszont egy kicsit is intellektuálisabb humort keres, az ne ebben keresse azért.
Ja, nyomozás nincs benne, arra nincs idő! :)

Jó az egész sztori felvetése is, de a hatalmas karakterek nélkül, biztosan nem lenne ennyire szórakoztató. Nem volt hosszú, de egy nap alatt ledaráltam az egészet, de úgy, hogy telefonon néztem a felét a vonaton, és sokszor hangosan nevettem - ilyet nem igazán szoktam csinálni még itthon sem filmezés közben, szóval tök ciki volt.

Magasan a kedvencem a rendőrkapitány, aki annyira kész van, mint Michale Scott a már emlegetett The Office-ban vagy Frank Drebin nyomozó esetleg az all-time-favorit rendőrfigurám, a spanyol Torrente detektív. Hősi arcélével könnyen elhitette magával, hogy ő szakmájának a csúcsa, közben persze egyáltalán nem az, ellenben oltári szövegeket, ad elő. - Bryan Callen tökéletes erre a szerepre.
Másik sztereotíp karakter az izomagyú néger, aki szerelmes a saját testébe, és a munkájába, hiszen itt nyugodtan pusztíthat baseball ütőjével, még fizetést is kap érte. Emellé olyan fizimiskával és arcmimikával rendelkezik, mint egy óvodás - ő is szuper! - A hülye furcsa nevű Texas Battle-ról még sosem hallottam, de nagyon megkedveltem.

Nem maradhat ki a dél-amerikai (vagy olasz) cicababa rendőr sem, aki miatt biztos vagyok benne, hogy sok férfi társam akkor is végignézné az egész sorozatot, ha 20 percig csak egy fehér fal előtt illegetné magát - hátha még azt is megtudják valakitől! :D, hogy leszbikus, és igen, csinálja is! :D Tania Raymonde nevét kell megjegyezni, ha valaki nagyon rákattanna.
Nehogy már csak a főnöknek legyenek szexista szövegei és politikailag toálisan inkorrekt és vállalhatatlan a szövege, legyen már mégegy szexmániás fazon az egyik járőrkocsiban, aki semmi másról nem tud beszélni, csak a szexről és a nőkről, de ő simán elfér még, mert sok poént hoz a sorozatba.

Hogy a józan ész is képviselve legyen a rendőrkapitányságon, ott a gyermekes családapa rendőr figurája, aki próbálna úgy viselkedni, ahogy egy normális embertől - főleg egy zsarutól - elvárható lenne, de esélye sincs ennyi hülye között.

Ez a szupercsapat egészül ki az újonc csajjal, akinek eleinte nem sok teret adtak az írók, de aztán  jobban belerázódtak. Róla annyit kell tudni, hogy imád verekedni és tud is, de ezt senki más nem tudja róla, hiába verekszik állandóan, senki észre sem veszi, sőt a főnök még a nevét sem tudja kimondani. Persze ő is egy szépség mellesleg.
A többi szereplő mindig meghal, de amíg élnek, színészi játékukkal nem csökkentik a sorozat nézhetőségi faktorát. :)



Értékelés:
Jött, látott, győzött. Tutira maradok a következő évadra is, ha lesz. Szépen beállt a The Office, a Parks And Recreation és a Community mellé kötelező akció/vígjáték néznivalónak. Annyira persze messze nem vicces, mint az itt felsorolt többi, de azokban meg nincsenek zombik. :D Agyatlan szórakozás!

10/10 

Let's get out there and kill something!

Megjegyzések

  1. Köszi ezt az ajánlót, el is kezdtem nézni. Nekem a Reno 911 ugrott be, nyakonöntve egy kis Romero-féle zombis vérengzéssel :-D

    VálaszTörlés
  2. Remélem, lesz belőle folytatás! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése